ضرورت استفاده از چیلر تراکمی

ضرورت استفاده از چیلر تراکمی – این دستگاه ها سیستم هایی هستند که برای خنک کردن آب از آن ها استفاده می شود و از آبی که خنک شده است برای تأمین سرمایش فضاهایی که در آن نصب شده اند و یا برای خنک نمودن ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. در ساختمان ها برای تأمین سرمایش نیازمند دستگاه هایی مانند فن کویل ها و هواساز ها می باشد. چیلر هوا خنک تراکمی به کمپرسور نیاز دارند و این سیستم ها به وسیله برق کار می کنند و این دستگاه ها به عنوان چیلر برقی هم شنناخته می شوند. بعضی از چیلر ها هم وجود دارند که نیازی به کمپرسور ندارند و به وسیله گاز کار می کنند که به این دستگاه ها چیلر جذبی گفته می شود و اصطلاحا به این دستگاه ها چیلر گازی گفته می شود.
در این دستگاه ها گاز به وسیله کمپرسور فشرده می شود و این گاز فشرده شده از کمپرسور به سمت کندانسور فرستاده می شود. در کندانسور این گاز به وسیله آب یا هوا سرد می گردد و تبدیل به مایع می شود. این مایع از شیر انبساط عبور می کند و یک مرتبه فشار آن کاهش می یابد و سپس وارد اواپراتور می گردد و این فرآیند به صورت مداوم در این دستگاه ها تکرار می گردد.

چیلر تراکمی و جذبی
چیلر های تراکمی دارای مدل های مختلفی می باشند که در این قسمت به توضیح آن می پردازیم:
ضرورت استفاده از چیلر تراکمی
چیلرهای تراکمی براساس کندانسوری که در ان ها به کار رفته است به سه دسته تقسیم می شوند:
چیلر تراکمی هواخنک
به این سیستم ها اصطلاحا چیلر هوایی گفته می شود و به عنوان قلب سیستم سرمایش ساختمان ها شناخت می شود. از این دستگاه ها در مناطقی استفاده می شود که دارای رطوبت نسبی هوا هستند و در آن مکان ها از برج های خنک کننده آبی نمی توان استفاده کرد.

چیلر تراکمی آب خنک
چیلر تراکمی آب خنک
این چیلر ها بر اساس چرخه تبرید تراکمی کار می کنند و به کمپرسور نیاز دارند. اصطلاح آب خنک که در این سیستم ها استفاده می شود مربوط به نوع کندانسوری است که در آن ها به کار رفته است. میزان بازدهی این سیستم ها بسیار زیاد می باشد و از تبخیر آب برای گرفتن گرما استفاده می کند و استفاده از این دستگاه ها از لحاظ مصرف انرژی نسبت به کندانسور های هوا خنک به صرفه تر می باشد
چیلر های تراکمی با توجه به کمپرسوری که در آن ها به کار رفته است دارای مدل های زیر می باشد:
چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و برگشت: در این دستگاه ها از کمپرسور سیلندر پیستونی یا ضربه ای استفاده می شود. در این دستگاه ها مبردی که داخل کمپرسور است به وسیله سیلندر و پیستون تا مقدار فشار بالا فشرده می شود.

کمپرسور رفت و برگشتی چیلر تراکمی
چیلر تراکمی با کمپرسور سانتریفیوژ : این نوع از چیلر ها دارای سیکل تبرید خاصی هستند و میزان راندمان بالایی نسبت به سایر چیلر ها دارد و به صورت ننیروی گریز از مرکز عمل می کند.
چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرو: این چیلر یکی از جدید ترین سیستم ها می باشد. یکی از ویژگی های بسیار منحصر به فردی که این سیستم ها نسبت به سایر دستگاه ها دارا است قابلیت کنترل ظرفیت و راندمان بالای آن می باشد.

کمپرسور اسکرو چیلر تراکمی
چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرول: این دستگاه ها از دو حلزون غیر هم محور تشکیل شده اند که یکی از ان ها ثابت و دیگری متحرک می باشد.

کمپرسور اسکرال چیلر تراکمی
ساختار چیلر تراکمی : – ضرورت استفاده از چیلر تراکمی
چیلر های تراکمی دارای اجزای زیر می باشند:
کندانسور: کندانسوری که در این دستگاه ها به کار رفته است از نوع پوسته و لوله می باشد که در داخل پوسته به کار رفته در این سیستم ها گاز مبرد و در داخل لوله ها آب خنک وجود دارد.
کمپرسور: گازی که از اواپراتور خارج می گردد در داخل کمپرسور متراکم می شود و سپس وارد کندانسور می شود.
الکتروموتور: این بخش از چیلر تراکمی میل لنگ کمپرسور را به حرکت در می آورد و حرکت میل لنگ به صورت دورانی می باشد و موجب حرکت رفت و برگشت پیستون در داخل سیلندر می شود و در نهایت گاز مبرد در داخل کمپرسور فشرده می شود.
کوپلینگ: در این قطعه محور الکتروموتور با محور میل لنگ جفت می شود.
لوله رانش: این بخش گازی را که از کمپرسور خارج می شود را به سمت کندانسور هدایت می کند.
در چیلر تراکمی لوله ای به منظور خروج مایع مبرد از کندانسور وجود دارد.
شیر انبساط ترموستاتیک: مقدار گاز مبردی که وارد اواپراتور می شود به وسیله شیر انبساط تنظیم می گردد و از دمای گاز خروجی اثر می گیرد.
لوله مکش: گازی که از اواپراتور خارج می شود از طریق لوله مکش وارد کمپرسور می شود.
شیر برقی: این بخش مسیر عبوری مایع مبرد را باز نگه می دارد و کنترل شیر برقی به وسیله ترموستات انجام می شود.
صافی رطوبت گیر با فیلتر درایر: در چیلر های تراکمی از فیلتر درایر استفاده می شود که مانع از ورود مواد جامد و رطوبت به دستگاه می شود.

ساختار چیلر تراکمی
در این قسمت از مقاله ی سرما مارکت درباره ی مزایای استفاده از چیلر تراکمی توضیح می دهیم:
ضریب عملکرد چیلر تراکمی حدودا بین ۳ تا ۸ می باشد در صورتی که چیلر های جذبی دارای ضریب عملکردی بین ۰/۵۴ تا ۱/۲ است و میزان ضریب عملکرد چیلر های تراکمی نسبت به چیلر های جذبی بیشتر می باشد.
چیلر تراکمی نسبت به چیلر های جذبی فضای کمتری دار اشغال می کنند از این رو استفاده از چیلر های تراکمی بهتر می باشد و همین طور ارتفاع این دستگاه ها بسیار مناسب است.
اکثر چیلر های تراکمی با مبردی که درون آن ها وجود دارد از کارخانه ای که تولید می گردند به مکانی که در آن نصب می شوند منتقل می گردند در صورتی که برای چیلر های جذبی بعد از نصب شدن مایع مبرد به داخل آن تزریق می شود.
از نظر قیمت استفاده از این دستگاه ها نسبت به چیلر های جذبی بسیار به صرفه تر می باشد و نیازی به صرف هزینه های گزاف نمی باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چیلر ها می توانید به فروشگاه اینترنتی سرما مارکت مراجعه فرمایید و به طور دقیق تمامی مشخصات را بررسی نمایید.