چیلر هوا خنک یکی از سیستم های برودتی

چیلر هوا خنک یکی از سیستم های برودتی بوده و ما می خواهیم در این مقاله به شرح آن بپردازیم. با سرما مارکت همراه باشید.
با توجه به گرم تر شدن کره ی زمین، میزان درجه هوا در روز های گرم سال بسیار بالا می باشد. بنابراین استفاده از دستگاه هایی که سرمایش مطلوبی را برای محیط فراهم کنند رواج یافته است. چیلر ها یکی از دستگاه هایی است که دارای کاربرد های زیادی است . چیلر ها در مجموع به دو دسته ی تراکمی و جذبی طبقه بندی می شوند. چیلر هایی که تراکمی هستند به دو دسته ی چیلر هوا خنک و آب خنک تقسیم می شوند. در این مقاله از سرما مارکت به بررسی کلی درباره ی چیلر هوا خنک می پردازیم:
چیلر هوا خنک چه دستگاهی است؟

چیلر هوا خنک چه دستگاهی است
در کل معنا و مفهوم چیلر، سرد کردن می باشد. از این سیستم ها در صنعت و همین طور ساختمان هایی که بسیار بزرگ هستند استفاده می شود. چیلر هوا خنک یکی از مدل هایی می باشد که دارای کاربرد های بسیار زیادی است و تکمیل کننده عملکرد دستگاه هایی مانند فن کویل ها و هواساز ها می باشد و می تواند برای تأمین سرمایش آب سرد را در داخل کویل های فن کویل جاری سازد تا سرمایشی مطبوع برای محیط فراهم گردد. علاوه بر این می توانند فرآیند رطوبت زدایی را به خوبی انجام دهد. در صنعت از این سیستم ها برای خنک سازی تجهیزات و ماشین آلات استفاده می شود.
اجزای تشکیل دهنده چیلر هوا خنک به این شرح می باشد:
- کمپرسور
- کندانسور هوا خنک که نقش آن خنک سازی مبرد خروجی از کمپرسور است.
- شیر انبساط که موجب کاهش ناگهانی فشار مبرد می شود.
- اواپراتور که وظیفه این بخش خنک سازی آب است.
- لوله های انتقال دهنده مبرد یا آب
در چیلر هوا خنک معمولا از مایع مبرد R22، R410، R407 استفاده می گردد. اصلاح تراکمی که به این سیستم ها داده شده است بر این اساس است که عمل سرمایش با متراکم سازی مبرد به وسیله کمپرسور انجام می شود.
چیلر هوا خنک دستگاه هایی هستند که پایه و اساس کار آن ها به وسیله هوا انجام می شود و نیازی به آب برای عملکرد خود ندارند از این رو در این سیستم ها برج های خنک کننده به طور کامل حذف می گردد و این امر موجب صرفه جویی در هزینه ها می شود. بنابراین این دستگاه ها دارای قابلیت کار در مناطقی که آب کم است و یا وجود ندارد هستند.
نحوه ی عملکرد چیلر هوا خنک چیست؟ – چیلر هوا خنک یکی از سیستم های برودتی
چیلر های تراکمی هوا خنک می توانند گرمای محیط و یا گرمای دستگاه را دریافت کنند و گرما را به فضای بیرون منتقل می کنند.
عملکرد این سیستم ها از اواپراتور آغاز می شود و مبرد گرما را دریافت می کند و آن را به کمپرسور انتقال می دهد که در آن جا به صورت فشرده در می آید. مبردی که به گاز تبدیل شده است دارای فشار بالایی است و این گاز وارد کندانسور می شود . کندانسور به کار رفته در چیلر هواخنک گرما را به سمت محیط هدایت می کند و موجب چگالش مبرد می شود. بعد از این مرحله مبرد از شیر انبساط عبور می کند و فشار وارد بر آن از بین می رود و سپس وارد اواپراتور می گردد. این چرخه در این فرآیند به طور مداوم تکرار می گردد.
چیلر هوا خنک بر اساس کمپرسور به کار رفته در آن به دسته های زیر تقسیم می شود:
- کمپرسور رفت و برگشتی
- کمپرسور اسکرو
- کمپرسور اسکرال
- کمپرسور سانتریفیوژ
بررسی ویژگی های چیلر هوا خنک:
- این دستگاه ها برای مناطقی که آب و هوای گرم و خشکی دارند انتخاب مناسبی هستند.
- در این سیستم های لوله کشی های مربوطه حذف می گردد و با توجه به حذف کندانسور های آبی در مصرف هزینه های مربوطه صرفه جویی می گردد.
- در فضاهایی که باز هستند دارای قابلیت نصب می باشند. نصب و راه اندازی مربوط به این دستگاه ها به راحتی صورت می گیرد.
- سیستم به کار رفته در چیلر هوا خنک به صورت یک پارچه است و این موضوع باعث می شود که عملکرد دستگاه به خوبی انجام شود و دچار لرزش نگردد.
- این دستگاه ها در ظرفیت پایین قابل استفاده می باشند.
- به وسیله دستگاه های الکترونیکی می توان کلیه قسمت هایی را که نیاز است کنترل نمود.
- برای صرفه جویی بیشتر در انرژی می توان از بخشی از ظرفیت دستگاه استفاده نمود.
- به صورت انتخابی چیلر هوا خنک قابل نصب در فضاهای بسته می باشد.
- میزان راندمان و بازده این دستگاه ها بسیار بالا است و این امر موجب صرفه جویی می گردد و دلیلی بر این موضوع می باشد که این سیستم ها برای تأمین سرمایش انتخاب کنیم.
چیلر هوا خنک یکی از سیستم های برودتی
- قیمت این دستگاه ها بسیار مناسب می باشد و این امر موجب می گردد که کاربران بیشتری برای استفاده این سیستم ها را انتخاب کنند.
- احتمال خرابی این سیستم ها نسبت به دیگر دستگاه ها بسیار کم می باشد.
- یکی از بهترین ویژگی هایی که این سیستم ها دارا هستند عدم نیاز به برج های خنک کننده می باشد زیرا این دستگاه ها بر مبنای هوا کار می کنند و این امر موجب می شود که هزینه هایی که مرتبط با تعمیر و سرویس این سیستم ها می باشد کاهش پیدا کند. زیرا سیستم هایی که بر مبنای آب کار می کنند نیاز به پاکسازی دوره ای دارند تا باکتری ها و میکروارگانیسم ها در آن محیط رشد نکنند.
- در مدل هایی که بسیار پیشرفته هستند دارای گزینه مدیریت مصرف برق می باشند.
- از کمپرسور های مختلفی در این سیستم ها استفاده می شود. از کمپرسور های اسکرال یا حلزونی در ظرفیت های ۲ تا ۱۵۰ تن تبرید استفاده می گردد و این کمپرسور قابل تعمیر نمی باشد. از کمپرسور های اسکرو در ظرفیت های ۵۰ تا ۴۵۰ تن تبرید استفاده می گردد و دارای قابلیت تعمیر می باشد و اصطلاحا به آن Semi Hermetic اطلاق می گردد. کمپرسور سانتریفیوژ که دارای ساختاری کاملا متفاوت هستند که در ظرفیت های ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ تن تبرید مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم ها کنترل به صورت اینورتر انجام می شود.
در انتخاب و خرید چیلر هوا خنک دارا بودن گارانتی و ضمانت نامه بسیار مهم می باشد و هنگام خرید به این امر توجه شود که محصول مربوطه دارای گارانتی اصلی باشد. تمامی محصولات ارائه شده در سرما مارکت دارای گارانتی اصلی هستند.