چیلر, مقالات

تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی چیست؟

تفاوت بین چیلر تراکمی و چیلر جذبی چیست

ایا نمی دانید تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی چیست؟ پس با سرما مارکت همراه باشید.

در مجموع چیلر به معنی آب سرد کن می باشد و دستگاهی است که برای تهویه از آن استفاده می شود. از چیلر ها ممکن است در صنعت هم استفاده شود. چیلر ها در کل به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی طبقه بندی می شوند. این دو مدل دارای تفاوت هایی هستند که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم اما قبل از این که این فرق ها را بیان کنیم درباره ی نوع تراکمی و عملکرد آن توضیحاتی را می دهیم:

چیلر تراکمی چیست؟

چیلر تراکمی دستگاهی است که مانند دیگر مدل های چیلر از آن برای خنک کردن آب و فراهم نمودن سرمایش استفاده می گردد. این سیستم ها تکمیل کننده عملکرد سیستم هایی مانند فن کویل ها و داکت اسپلیت ها هستند و در فصل تابستان از این دستگاه ها برای فراهم نمودن آب سرد استفاده می شود.

چیلر های تراکمی دارای چهار قسمت اصلی هستند که شامل کندانسور، کمپرسور، اواپراتور و شیر انبساط می شود. کمپرسور در واقع قلب این سیستم ها به شمار می رود و گاز مبرد وارد این بخش می گردد و آن را به حرکت می اندازد.

چیلر تراکمی ها دارای مدل های مختلفی از کمپرسور مانند کمپرسور اسکرو، اسکرال، رفت و برگشتی و سانتریفیوژ هستند. براساس نوع کمپرسور به کار رفته در چیلر تراکمی ها، این سیستم ها به چهار دسته طبقه بندی می شوند.

عملکرد چیلر تراکمی ها: – تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی

گاز مبرد در ابتدا وارد کمپرسور می شود و این گاز متراکم می گردد و سپس وارد کندانسور می شود و در آن جا به وسیله آب یا هوا خنک می شود و تبدیل به مایع می شود.

گازی که به صورت مایع در آمده است به سمت شیر های انبساط هدایت می شود و سپس وارد اواپراتور می گردد در اواپراتور فشار کمی وجود دارد و بر اثر این کاهش فشار گازی که به شکل مایع در آمده است تبخیر می گردد و در نهایت گازی که در اثر تبخیر به وجود آمده است وارد کمپرسور می گردد و این گردش بار ها و بار ها در چیلر تراکمی ها تکرار می گردد.

انواع چیلر تراکمی:

چیلر های تراکمی به دو دسته ی زیر تقسیم می شوند:

  • چیلر تراکمی هوا خنک که پایه و اساس کار در این چیلر ها با استفاده از هوا می باشد و به برج های خنک کننده احتیاجی نمی باشد و از این تظر استفاده از این سیستم ها بسیار مقرون به صرفه می باشد و حتی در مناطقی که دارای هوای گرم و خشکی هم هستند مورد استفاده قرار می گیرند.
  • چیلر تراکمی آب خنک که بر مبنای آب کار می کنند.

حال که به طور مختصر درباره ی چیلر تراکمی ها توضیح دادیم در این قسمت از مقاله سرما مارکت به بررسی تفاوت هایی که این چیلر ها با چیلر جذبی دارند می پردازیم:

تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی چیست؟

  • در چیلر های تراکمی از انرژی الکتریکی برای به حرکت در آوردن مبرد استفاده می شود و سیکل سرمایش با این انرژی کامل می گردد در صورتی که در چیلر های جذبی از واکنش های شیمیایی در برابر گرما استفاده می شود.
  • در چیلر هایی که تراکمی هستند کمپرسور ها بیشترین توان مصرفی را نسبت به چیلر های جذبی دارا هستند.
  • در چیلر تراکمی ها زمانی که ظرفیت تبرید زیاد می گردد توان کمپرسور هم افزایش می یابد اما در چیلر جذبی ها با افزایش ظرفیت تبرید تغییری در پمپ دستگاه ایجاد نمی شود.
  • نوع انرژی مصرفی در چیلر تراکمی ها  از نوع الکتزیکی است و کمپرسور با جریان الکتریسیته شروع به کار می کنند.اما چیلر های جذبی با حرارت اتلافی و اضافی کار می کنند. حرارت اضافی در این سیستم ها از بویلر ها، آبگرمکن ها و . . . فراهم می گردد.
  • پمپ های چیلر های جذبی با استفاده از انرژی برق کار می کنند و دارای مصرف کمی هستند در حالی که کمپرسور های موجود در چیلر های تراکمی دارای میزان مصرف برق بالایی هستند و در کل هزینه برق این سیستم ها بالا می باشد.
  • میزان صدای تولیدی چیلر تراکمی ها به خاطر سرو صدایی که کمپرسور ها دارا هستند نسبت به چیلر جذبی ها بالا تر می باشد.
  • از آن جایی که کمپرسور ها قلب اصلی این سیستم ها به شمار می روند و دچار لرزش هایی می شود و برای جلوگیری از این لرزش ها نیاز به فونداسیون بسیار محکمی دارند و به صورت دوره ای باید سرویس شوند و هزینه مربوطه بسیار بالا می باشد و از آن جایی که قطعه گرانی به شمار می رود در صورت خراب شدن هزینه های زیادی باید صرف شود.

تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی

  • در چیلر جذبی امکان کاهش مصرف انرژی وجود دارد اما چیلر تراکمی ها دارای این گزینه نمی باشند.
  • برخی از مبرد هایی که در چیلر تراکمی ها به کار می روند موجب آسیب رساندن به لایه اوزون می شوند اما چیلر جذبی ها فاقد این گزینه هستند.
  • در چیلر جذبی ها از آمونیاک به عنوان مبرد استفاده می شود که بسیار سمی است و ممکن است صدمات و ضرر های زیادی را وارد کند و بیشتر از این سیستم ها در صنعت استفاده می شوند پس بنابراین استفاده از چیلر تراکمی ها که فاقد آمونیاک هستند به صرفه تر می باشد.
  • هزبنه ای که برای راه اندازی چیلر های جذبی استفاده می شود بسیار زیاد می باشد در صورتی که چیلر تراکمی ها این گونه نیستند.
  • اجزای چیلر جذبی ها با دارا بودن آمونیاک به عنوان مبرد به مرور زمان دچار خوردگی می شوند.
  • چیلر جذبی ها نسبت به چیلر تراکمی ها دارای فشار پایینی در کار هستند و این امر موجب می گردد که دستگاه به خوبی آب بندی شود و هوا به داخل آن نفوذ نکند.
  • ضریب عملکرد چیلر تراکمی ها از چیلر جذبی ها بیشتر است. در چیلر جذبی ها این ضریب کمتر از یک است اما ضریب عملکرد چیلر تراکمی ها ۴تا ۵ است.

برای خرید چیلر و مینی چیلر می توانید به قسمت فروش آتلاین وب سایت ما مراجعه کنید.

از چیلر های تراکمی در ساختمان های بسیار بزرگ و همین طور در صنعت استفاده می شود و از این دستگاه ها در صنعت در امر خنک کاری تجهیزات صنعتی استفاده می شود. در فروشگاه اینترنتی سرما مارکت اطلاعات دقیقی از این چیلر ها درج گردیده است و می توانید با مراجعه به این سایت آن ها را بررسی نمایید.

مطالب مرتبط