فن کویل, مقالات

پارامتر های مهم در انتخاب فن کویل دیواری

پارامترهای مهم در انتخاب فن کویل دیواری

امروز قرار است به پارامتر های مهم در انتخاب فن کویل دیواری اشاره هایی داشته باشیم. با سرما مارکت همراه باشید.

FCU یا همان فن کویل یکی دیگر از مهم ترین سیستم های تهویه مطبوع به شمار می‌رود. امروزه نیز فن کویل ها به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فرد و بی نظیر خود مورد توجه بسیاری از سازندگان و مصرف کنندگان شخصی قرار گرفته است. انواع گوناگونی از سیستم فن کویل موجود است که کارشناسان سرما مارکت با توجه به نوع ساختمان و محل نصب می‌توانند مناسب ترین آن را انتخاب کنند. یکی از مدل های موجود در بازار تهویه مطبوع، فن کویل دیواری است.

فن کویل دیواری

فن کویل دیواری چیست؟ – انتخاب فن کویل دیواری

فن کویل شامل دو دستگاه از جمله فن که نقش دمیدن هوا و کویل که نقش تبادل حرارت را دارد، تشکیل شده است. به طور کلی هوای مطلوبی را به محیط مورد نظر انتقال می‌دهد و این هوای یاد شده قادر است به صورت هوای سرد و خنک و هم به صورت هوای گرم پخش شود. بسته به نوع عملکرد سیستم فن کویل این امر تغییر می‌کند. سیستم های فن کویل در واقع بهترین گزینه جهت ایجاد هوای مطبوع در تمامی مکان ها و ساختمان ها به شمار می‌روند.

کاربری فن کویل دیواری:

  • ساختمان های مسکونی
  • ساختمان های اداری
  • ساختمان های تجاری
  • اماکن صنعتی

منبع انرژی فن کویل

امروزه انواع مختلفی از سیستم فن کویل در بازار به فروش می‌رسد که در ادامه مطلب به آن ها اشاره شده است. فن کویل ها با بهره مندی از انرژی الکتریکی و انرژی حرارتی هوای مطلوبی را در محیط مد نظر ایجاد می‌نماید.

 انتخاب فن کویل دیواری بر اساس انواع آن:

  1. سقفی
  2. دیواری
  3. کانالی
  4. کاستی
  5. زمینی

سقفی توکار:

این نوع فن کویل اغلب در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند و از جمله پر فروش ترین ها به شمار می‌روند. محبوبیت اصلی آن ها سر و صدای پایین و سادگی در نصب و دسترسی دستگاه می‌باشد. این سیستم اغلب در سقف کاذب طبقات قرار داده می‌شود. از مزایای دیگر فن کویل سقفی توکار قیمت ارزان آن است و به همین دلیل امروزه می‌توانید انواع آن را در اداره ها و موسسات نیز مشاهده نمایید.

دیواری:

فن کویل دیواری به جای اسپلیت یونیت ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و به ظرفیت های پایین تری در مقایسه با سایر مدل ها محدود می‌شود.

کانالی:

این نوع سیستم اغلب در مکان هایی کاربرد دارد که قابلیت کانال کشی و تهویه مطبوع هوا وجود داشته باشد. این دستگاه ها نیز در سقف کاذب نصب می‌شوند و توسط کانال کشی به قسمت های مختلف، سالن یا اتاق ها را تهویه می‌کند. فن کویل کانالی به علت میزان صدای بالا معمولا در لابی ها به کار می‌رود. همچنین استفاده از این محصول در مکان هایی که ارتفاع کمتری دارند گزینه ی مناسبی است.

کاستی: – انتخاب فن کویل دیواری

فن کویل کاستی یک طرفه و چهار طرفه جز کامل ترین نوع فن کویل به شمار می‌رود. در نظر داشته باشید نیازی به دریچه ی هوادهی در این موارد نیست و با بهره مندی از ریموت کنترل نیز میزان حجم هوا و دما قابل دستکاری است. محصولات فن کویل کاستی به طور معمول در دو نوع چهار طرفه و دو طرفه ساخته می‌شود و اغلب در مغازه ها و مراکز تجاری کاربرد دارد. البته مدل فن کویل کاستی دو طرفه در ساختمان های مسکونی نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

زمینی:

این نوع محصول فن کویل که امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیشتر در بیمارستان ها و مراکز آموزشی کاربرد دارد. مکش هوا از قسمت پایین این دستگاه صورت می‌گیرد. در پروزه هایی که قابلیت شکاف سقف وجود نداشته باشد این نوع فن کویل ها مناسب ترین گزینه است.

مزایا و معایب فن کویل دیواری و انواع دیگر

این سیستم ها دارای مزایای زیادی هستند که همین امر باعث محبوبیت آن ها شده است و همچنین دارای معایبی جزئی است که در برخی برند های تولید کننده دیده می‌شود که در ادامه به بررسی آن ها می‌پردازیم.

مزایا سیستم فن کویل:

  • دارای معماری شیک و زیبا می‌باشد
  • دارای انواع و مدل های گوناگونی است، در نتیجه محدودیت انتخاب وجود ندارد.
  • دیگر نیازی به کانال کشی در سیستم فن کویل نمی‌باشد.
  • قیمت مناسب دستگاه
  • انعطاف پذیری بالا در ظرفیت های متنوع

معایب سیستم فن کویل:

از معایب مدل های فن کویل می‌توان به سطح صدای بالا دستگاه در برخی مدل ها و برند های بی کیفیت اشاره کرد. بنا به نوع موقعیت نصب شده دستگاه، مانند مدل های فن کویل دیواری و زمینی و سقفی که در دسترس است، فن کویل های سقفی بیشتر در سقف کاذب ساختمان ها نصب می‌گردد.

هزینه های نصب و نگهداری از فن کویل دیواری

سابقه کارکرد و شرایط سیستم های فن کویل به مقدار قابل توجهی بر روی هزینه های جاری تاثیر گذار خواهد بود. سیستم های قدیمی تر به طور معمول به کنترل بیشتری جهت دما و سایر اجزای تشکیل دهنده نیاز دارند، در نتیجه می‌توانند هزینه ها را افزایش دهند. همانند سایر سیستم های تهویه یا سرمایشی و گرمایشی، به خصوص در رابطه با کالیبراسیون سنسور های دما و نگهداری شیر ها در سیستم فن کویل، افزایش کارایی دستگاه با مدیریت مناسب امکان پذیر خواهد بود. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) به کاهش هزینه های در حال اجرا کمک چشمگیری می‌کند.

توضیح معیار های انتخاب فن کویل دیواری

  1. ظرفیت مهمترین گزینه در انتخاب فن کویل به شمار می‌رود و بر حسب گرمایش یا سرمایش مربوطه نیاز است مناسب ترین نوع ظرفیت را انتخاب کنید.
  2. ابعاد: فن کویل مورد نظر به کار رفته لازم است دارای ابعاد مناسبی باشد به صورتی که در محل نصب به راحتی جا بگیرد.
  3. کویل: کویل هایی که در سیستم فن کویل به کار رفته است به طور معمول از جنس مس بوده و به صورت لوله در ردیف های ویژه ای قرار گرفته است. در بعضی موارد از دو نوع کویل استفاده می‌شود که به این نوع دستگاه ها، فن کویل های ۴ لوله می‌گویند. فن کویل های ۴ لوله قادرند در یک زمان واحد قسمتی از ساختمان را سرد و قسمتی را گرم کنند. در صورتی که این امکان در مدل های ۲ لوله وجود ندارد.
  4. بدنه: بدنه فن کویل توصیه می‌شود یکپارچه باشد تا در هنگام کارکرد دستگاه باعث لرزش و ایجاد سر و صدا نشود.
  5. موتور: مناسب ترین موتور به کار رفته در فن کویل دیواری موتور های کم صدا و چند دور همراه با بلبرینگ است.

مطالب مرتبط