نحوه نصب اسپلیت دیواری

امروز می خواهیم درباره نحوه نصب اسپلیت دیواری صحبت کنیم. با سرما مارکت همراه باشید.
یکی از مسائلی که همیشه پیش از خرید یک اسپلیت دیواری ذهن شما را مشغول میکند، مکان و نحوه نصب آن می باشد. اسپلیت های دیواری یکی از بهترین سیستم های سرمایشی-گرمایشی برای مطلوب ساختن هوای منزل یا محل کار شما می باشند.
این نوع از اسپلیت ها که به اسپلیت های نوع A/C نیز معروف می باشند، نیازی به کانال کشی ندارد و بنابراین تمام کاری که برای نصب اسپلیت دیواری باید انجام دهید، نصب کردن واحد سرمایشی-گرمایشی در داخل ساختمان و نصب کردن واحد کندانسر در خارج از ساختمان می باشد. سپس، باید لوله کشی و اتصالات برق بین این دو واحد را بر قرار نمایید.
اگر نمی خواهید برای نصب اسپلیت دیواری خود که به تازگی آن را خریده اید، یک فرد متخصص را به کار گیرید و در انجام کارهای الکتریکی و لوله کشی نیز بی تجربه نیستید، شما میتوانید یونیت اسپلیت دیواری خود را به تنهایی و بدون نیاز به یک شخص حرفه ای انجام دهید. هر یک از انواع و برندهای اسپلیت دیواری ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند، ولی روند کلی نصب آن ها بسیار مشابه می باشد.
نحوه نصب اسپلیت دیواری
مرحله اول: نصب واحد داخلی روی دیوار
۱-یک فضای خالی روی دیوار درون ساختمان انتخاب نمایید تا واحد داخلی اسپلیت را آن جا نصب کنید.
شما باید سوراخ هایی در دیوار ایجاد نمایید تا اتصالات لوله کشی بین واحد داخلی و واحد کمپرسور خارجی را برقرار کنید. بنابراین باید در انتخاب مکان نصب واحد داخلی اسپلیت دیواری، به این موضوع توجه داشته باشید. برای عملکرد بهتر اسپلیت دیواری خود، مکانی را انتخاب نمایید که از نور مستقیم آفتاب و منابع ایجاد حرارت به دور باشد.
واحد داخلی اسپلیت را با ارتفاع ۱/۲ متر از کف اتاق، روی دیوار نصب نمایید و فاصله ۱۵ الی ۳۰ سانتی متری از هر طرف را رعایت نمایید تا در هنگام کار کردن اسپلیت هوا به خوبی در اطراف آن جریان یابد.
- بخشی از دیوار را انتخاب نمایید که دارای ستون باشد تا به طور تضمینی، وزن واحد داخلی اسپلیت را تحمل نماید.
- یونیت داخلی اسپلیت را حداقل ۱ متر با فاصله از آنتن ها، یا سیم های آنتن رادیو، تلوزیون، سیستم های امنیتی ساختمان، سیستم های ارتباط داخلی، یا تلفن ها نصب نمایید. نویزهای الکتریکی حاصل از این منابع، میتوانند سبب اختلالات عملکردی در سیستم اسپلیت دیواری شما شوند.
- از نصب اسپلیت در جاهایی که امکان نشت گاز، آب/رطوبت، چربی، و گوگرد وجود دارد، خودداری نمایید.
نکته: برای نصب واحد داخلی اسپلیت، یک موقعیت مرکزی در اتاق انتخاب نمایید تا هوای گرم شده یا سرد شده توسط اسپلیت دیواری بتواند به خوبی در همه فضای داخلی جریان یابد.
۲-صفحه ای که واحد داخلی اسپلیت دیواری روی آن سوار می شود را روی دیوار داخلی نصب نموده و محکم نمایید.
پایه صفحه ای اسپلیت دیواری را در جایی که قصد نصب واحد داخلی اسپلیت را دارید، در مقابل دیوار نگه دارید. با استفاده از یک خط کش یا شاخص، مطمئن شوید که این صفحه به درستی و بدون هیچ گونه انحراف عمودی یا افقی روی دیوار قرار دارد. با استفاده از یک قلم یا یک وسیله نوک تیز، در محل سوراخ های قرارگیری پیچ ها، روی دیوار علامت بزنید. حالا این پایه صفحه ای را زمین گذاشته و با دریل، در محل های علامت گذاری شده، سوراخ های لازم را روی دیوار ایجاد کنید.
- مجددا پایه صفحه ای اسپلیت دیواری را روی مکان مورد نظر نگه دارید تا از مکان درست سوراخ ها مطمئن شوید. رولپلاک های پلاستیکی را درون سوراخ ها بگذارید و فشار دهید تا کاملا به درون سوراخ فرو روند. سپس با استفاده از پیچ های مناسب و قوی، پایه صفحه ای را روی دیوار نصب نمایید و آن را محکم کنید.
۳-یک سوراخ با قطر ۶/۷ سانتیمتر درون دیوار ایجاد نمایید تا بتوانید اتصالات لوله کشی بین واحد های داخلی و خارجی اسپلیت دیواری را نصب کنید.
در مرکز سوراخی که در وسط پایه صفحه ای واحد داخلی قرار دارد، یک علامت روی دیوار بزنید. با استفاده از یک دریل، یک سوراخ به قطر ۶/۷ سانتی متر درون دیوار ایجاد نمایید به طوری که از سمت دیگر دیوار خارج شود. این سوراخ باید اندکی به سمت زمین شیب داشته باشد تا زهکشی مناسب برقرار گردد.
- پیش از سوراخ کردن دیوار مطمئن شوید که هیچ لوله کشی یا سیم کشی در آن محل، درون دیوار قرار ندارد.
۴-اتصالات الکتریکی واحد داخلی اسپلیت دیواری را بررسی نمایید.
پنل جلویی واحد داخلی A/C اسپلیت دیواری را بلند کرده و کاور آن را بردارید. از متصل بودن سیم ها و کابل ها به ترمینال های پیچی مطمئن شوید و اطمینان حاصل کنید که سیم کشی ها با نقشه ای که همراه یونیت است، انطباق دارد.
۵-لوله ها و کابل ها را از درون سوراخی که در دیوار ایجاد کرده اید عبور داده و آن ها را به واحد داخلی اسپلیت دیواری متصل نمایید.
لولههای مسی، کابل برق، و لوله زهکشی را با استفاده از نوار چسب الکتریکی (لنت) به هم دیگر متصل نموده و در کنار هم محکم کنید. لوله زهکشی را در زیر قرار دهید تا آب به راحتی درون آن جریان یابد. لولهها و کابل را از درون دیوار عبور دهید و سپس مطابق با دستورالعمل موجود در دفترچه راهنمای اسپلیت، آن ها را به بخش های مشخص روی واحد داخلی اسپلیت دیواری نصب نمایید.
- تمامی لوله ها و کابل ها از قبل عایق بندی هستند بنابراین نیازی به عایق بندی آن ها توسط شما نیست.
- لوله ها و کابل را جوری قرار دهید که کمترین خم شدگی را داشته باشند تا به بهترین شکل عمل کنند.
- اطمینان حاصل کنید که آب در لوله زهکشی در جهت درست حرکت میکند. حتما دفترچه راهنمای همراه با اسپلیت دیواری را ببینید.
۶-واحد داخلی اسپلیت را روی پایه صفحهای نصب نموده و آن را محکم نمایید.
برای اتصال واحد داخلی اسپلیت به دیوار، به سادگی اتصالات مادگی واقع در پشت واحد داخلی را در راستای اتصالات نرینگی روی پایه صفحه ای قرار داده و با فشار دادن واحد داخلی روی پایه صفحه ای، واحد داخلی را روی آن نصب نمایید. واحد داخلی باید ۲ تا ۳ درجه به سمت عقب شیب داشته باشد تا آب به راحتی درون لوله زهکشی جریان یابد.
- برای این کار نیاز به شخص دیگری دارید تا یکی از شما واحد داخلی را در جایش نگه دارد و دیگری، اتصالات را محکم نماید.
مرحله دوم: نصب کردن واحد خارجی (کندانسر)
۱-واحد خارجی اسپلیت دیواری را در مکانی خلوت و کم گرد و غبار و خنک نصب نمایید.
سوراخی را که از داخل ساختمان ایجاد نموده بودید بیابید و واحد خارجی را در فاصله ۱۵ متری از آن قرار دهید به طوری که کابل و لوله ها به راحتی قابل وصل کردن به واحد خارجی باشند. مکانی را انتخاب نمایید که از هر طرف حداقل ۳۰ سانتی متر از اشیاء پیرامونش فاصله داشته باشد تا اسپلیت دیواری شما، به بهترین شکل عمل نماید. در صورت امکان مکانی را در سایه انتخاب نمایید که در مسیر باد، گرد و غبار و رفت و آمد قرار ندارد تا اسپلیت شما به بهترین شکل کار کند.
بیشتر بخوانید: معرفی اسپلیت های دیواری گری
- اطمینان حاصل کنید که واحد خارجی اسپلیت دیواری حداقل ۳ متر از آنتن های رادیو-تلوزیون فاصله داشته باشد.
۲-یک صفحه سیمانی روی زمین قرار دهید.
واحد خارجی اسپلیت دیواری خود را مستقیما روی زمین قرار ندهید زیرا سنگین است و ممکن است روی سنگ ریزه های روی زمین، جا به جا شود. ضرورت دارد که واحد خارجی اسپلیت را روی یک صفحه بتنی قرار دهید. صفحه بتنی را در مکانی که میخواهید واحد خارجی اسپلیت دیواری را قرار دهید، بخوابانید و با استفاده از یک خط کش یا شاخص، از تراز بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
نکته: صفحه بتنی را در جایی قرار دهید که آب حاصل از باران یا برف، به واحد خارجی اسپلیت دیواری دسترسی نداشته باشد.
۳-واحد خارجی اسپلیت دیواری را روی صفحه بتنی نصب و محکم نمایید.
یک بالشتک لاستیکی روی صفحه بتنی قرار دهید تا لرز واحد کندانسر را به حداقل برساند. سپس کندانسر را روی این بالشتک پلاستیکی گذاشته و آن را با پیچ به صفحه بتنی متصل نموده و محکم نمایید.
۴-سیم کشی های الکتریکی را در واحد خارجی اسپلیت دیواری بررسی نمایید.
کاور روی کندانسر را بردارید. نگاهی به نقشه سیم کشی موجود در دفترچه راهنمای همراه یونیت اسپلیت دیواری بیاندازید، و اطمینان حاصل نمایید که سیم ها، مطابق نقشه، متصل هستند. هر تغییری لازم بود، اعمال کنید.
- کابل ها را با گیره کابل محکم نموده و کاور را در جای خودش قرار دهید.
۵-لوله ها و کابل را به واحد کندانسر متصل نمایید.
با استفاده از مهره ها، دو لوله مسی که از واحد داخلی اسپلیت به واحد خارجی می آیند را مطابق با دفترچه راهنما، در جاهای مورد نظر نصب و محکم نمایید.
بیشتر بخوانید: مقایسه داکت اسپلیت ایرانی و خارجی
- نهایتا، دو شاخه را به پریز وصل نمایید.
- در صورت نیاز، می توانید لوله های مسی را کوتاه کنید.
مرحله سوم: تکمیل پروژه نصب اسپلیت دیواری
۱-مدار گاز خنک کننده را هواگیری و خشک نمایید.
کلاهکهای دریچه های ۲ طرفه و ۳ طرفه را برداشته و یک پمپ خلاء به مدار گاز خنک کننده وصل نمایید. پمپ خلاء را روشن کنید تا به حداقل فشار mm Hg 10 برسد. دستگیره فشار را ببندید و سپس پمپ خلاء را خاموش نمایید.
- تمامی دریچه ها و اتصالات را بررسی کنید که نشتی نداشته باشند و سپس پمپ خلاء را جدا کنید. کلاهک ها را سر جایشان بگذارید.
۲-لوله ها را با گیره به دیوار محکم نمایید.
مطمئن شوید که لوله ها و کابل تکان نمی خورند یا جدا نمی شوند. آن ها را با استفاده از گیره هایی که همراه خود یونیت اسپلیت دیواری می باشند، به دیوار متصل نموده و محکم کنید.
۳-سوراخی که در دیوار ایجاد نموده اید را با استفاده از فوم باز شونده پلی اورتان عایق بندی نمایید.
فوم باز شونده پلی اورتان را به درون سوراخی که در دیوار ایجاد کرده و لوله ها و کابل را از آن عبور داده بودید اسپری نمایید. از عایق بندی کامل سوراخ اطمینان حاصل نمایید تا هوای درون ساختمان با هوای بیرون مبادله نشود.
- پیش از روشن کردن اسپلیت دیواری نصب شده، اجازه دهید که فوم مطابق با دستور العمل موجود در دفترچه راهنما، خشک شود.
۴-یونیت اسپلیت دیواری را که خودتان نصب نموده اید روشن کرده و لذت ببرید!
تنها کاری که باقیمانده این است که یونیت A/C اسپلیت دیواری را روشن کنید. این کار را باید با استفاده از ریموت و از داخل ساختمان انجام دهید. تنها ۱ یا ۲ دقیقه طول می کشد تا هوای گرم/سرد درون اتاق به گردش درآید.
- در صورتی که در عملکرد واحد اسپلیت شما با هم مشکلی مواجه شد، به دفترچه راهنما مراجعه کنید.
برای خرید انواع اسپلیت سامسونگ، گرین، الجی و … با ما تماس بگیرید.