آیا مزایا و معایب فن کویل دیواری را می دانید؟

فن کویل دیواری چگونه دستگاهی می باشد؟
شاید دانستن مزایا و معایب فن کویل دیواری به شما تاثیر بسیاری برای انتخاب بهترین دستگاه داشته باشد. جهت تامین سرمایش و گرمایشی مطلوب و دلپذیر در اکثر ساختمان های اداری، مسکونی، تجاریف هتل ها و . . . سیستم های تهویه مطبوع متنوعی به بازار عرضه شده است. یکی از این سیستم های کاربردی فن کویل ها می باشند. این دستگاه ها با توجه به نوع کاربری که دارند در مدل های مختلفی مانند فن کویل دیواری، زمینی، کاستی، کانالی و سقفی تو کار تولید شده اند.
این سیستم ها با توجه به مکانی که نصب می گردند به دو دسته ی روکار و تو کار طبقه بندی می شوند. فن کویل دیواری و زمینی جزو سیستم هایی هستند که به ترتیب بر روی دیوار و بر روی زمین به صورت رو کار نصب می شوند. فن کویل سقفی تو کار و کانالی و همین طور کاستی قابل نصب در سقف های کاذب هستند و به صورت تو کار می باشند. فن کویل دیواری یکی از دستگاه هایی می باشد که دارای مشتریان بسیاری می باشد.
حال در این مقاله از سرما مارکت به بررسی این دستگاه ها می پردازیم. فن کویل دیواری همانند دیگر فن کویل ها از دو بخش اصلی فن و کویل تشکیل شده اند. نقش فن در این سیستم ها دمندگی هوا و نقش کویل ها مبدل حرارتی می باشد. تمامی کویل های به کار رفته در فن کویل ها و همین طور فن کویل دیواری از لوله هایی مسی تشکیل شده اند که این لوله ها به وسیله پره های آلومینیومی احاطه شده اند. اکثر فن ها از نوع فن سانتریفیوژ هستند و به صورت دینامیکی و استاتیکی بالانس شده اند و به همین خاطر میزان صدایی که این سیستم ها تولید می کنند بسیار کم می باشد.

فن کویل دیواری چه دستگاهی است
عملکرد فن کویل دیواری به چه صورت می باشد؟
فن کویل دیواری برای کامل کردن عملکرد خود در جهت تأمین سرمایش و گرمایش به دستگاه های مرکزی نیاز دارند. آب سردی که در فصل تابستان داخل کویل ها جریان می یابد به وسیله چیلر ها فراهم می شود و هوایی که به داخل دستگاه به وسیله فن دمیده می گردد با سطح کویل ها بر خورد می کند و سرمای آب را دریافت می کند و دمای هوا کاهش پیدا می کند و به این ترتیب هوایی خنک و مطبوع ایجاد می شود.
برای فراهم نمودن گرمایش نیاز به آب گرم است که به وسیله پکیج ها و یا موتور خانه ها در فصل زمستان تأمین می شود و این آب گرم به داخل کویل ها هدایت می گردد و هوایی که در اطراف کویل ها در حال جریان می باشد گرمای آب را دریافت می کند و دمای هوا افزایش پیدا می کند و هوایی گرم و دلچسب برای محیط هایی که نیاز دارند فراهم می شود. بین فن کویل دیواری و اسپلیت ها از نظر ظاهری شباهت زیادی می باشد ممکن است که دیگران را دچار سردر گمی کنند اما از آن جایی که فن کویل دیواری دارای کارایی بیشتری می باشد از این نوع دستگاه بیشتر استقبال می گردد. استفاده از این دستگاه ها دارای مزایا و معایب بسیاری می باشد که در این بخش به آن می پردازیم.

عملکرد فن کویل دیواری
مزایا و معایب فن کویل دیواری
مزایای استفاده از فن کویل دیواری چیست؟
- فن کویل ها مخصوصا نوع دیواری آن قادر به تأمین سرمایش و گرمایش یکنواختی هستند و هوای محیط را در شرایط یکسانی نگه می دارد.
- فن کویل دیواری مجهز به فیلتر های قابل شست و شویی هستند که می توانند آلودگی ها، ویروس ها و باکتری های موجود در هوا را جذب کنند و هم چنین مانع از منتشر شدن آن ها در محیط های مختلف می گردند و این امر موجب می گردد که هوای محیط از نظر بهداشتی در سطح بالایی باشد. در صورتی که نیاز باشد دسترسی به این فیلتر ها بسیار راحت است و می توان آن ها را تعویض نمود.
- استفاده و نصب فن کویل دیواری نیازی به صرف هزینه های گزاف ندارد زیرا این دستگاه ها بر خلاف بعضی از دستگاه هایی که برای نصب نیاز به کانال کشی های طولانی دارند تنها با لوله کشی ساده ای که انجام می شود قابل استفاده می باشد.
- این فن کویل ها مجهز به ترموستات می باشند که قادر به کنترل میزان دما است و می توان به وسیله آن برنامه ریزی های مختلف را به دستگاه داد.
مزایای فن کویل دیواری
حال در این بخش به بررسی مزایا و معایب فن کویل دیواری می پردازیم.
- این دستگاه ها دارای عملکردی مستقل هستند و می توانند هوای محیطی را که در آن نصب می شوند به صورت جداگانه تهویه کنند و چنان چه فضایی بدون استفاده باشد می توان فن کویل مربوطه را خاموش نمود و این امر باعث می شود در میزان مصرف برق صرفه جویی شود.
- وزن این سیستم ها بسیار پایین می باشد و دارای قابلیت نصب بر روی دیوار هستند و در مجموع دارای ابعادی جمع و جور هستند و فضای زیادی را اشغال نمی کند.
- یکی از مزایای عالی فن کویل دیواری ها انتخاب آن به صورت دو لوله و یا چهار لوله می باشد. ممکن است این سوال برایتان پیش آید که فن کویل دو لوله و یا چهار لوله به چه معنا می باشد. فن کویل هایی که دارای دو لوله هستند یک لوله برای ورود و یک لوله برای خروج آب به دستگاه دارند و فقط قادر به تأمین سرمایش و یا گرمایش می باشد. فن کویل هایی که دارای چهار لوله می باشند یعنی دو لوله برای رفت و دو لوله برای برگشت آب دارند و این سیستم ها می توانند به صورت هم زمان برای محیط هایی که در آن نصب می شوند هم سرمایش و هم گرمایش یکنواختی را ایجاد کنند. انتخاب این مدل از سیستم ها با توجه به نظر خریداران صورت می گیرد.

مزایای استفاده از فن کویل دیواری
معایب فن کویل دیواری:
- در این دستگاه ها ممکن است هوا جریان نداشته باشد و این امر در صورتی اتفاق می افتد که فیلتر ها بیش از حد کثیف شده باشند و یا این که فن دستگاه سوخته باشد.
- اگر این سیستم ها به خوبی گرما را فراهم نکنند به دلیل ایجاد مشکل در منبع آب گرم و یا شیر ورودی آب به فن کویل می باشد.
- در صورتی که ترموستات به کار رفته در این سیستم ها بیش از اندازه داغ شود مقدار هوایی که از فن کویل خارج می شود کم می گردد.

معایب فن کویل دیواری