مقایسه فن کویل کاستی و فن کویل زمینی

در مقاله ( مقایسه فن کویل کاستی و فن کویل زمینی ) می خواهیم اطلاعات بیشتری کسب کنیم تا خرید بهتری داشته باشیم. با سرما مارکت همراه باشید!
معرفی سیستم فن کویل و انواع آن
فن کویل ها از پرکاربردترین دستگاه های حرارتی و برودتی هستند که در منازل مسکونی، ساختمان های تجاری و اداری و سولههای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. یونیت های مختلف فن کویل در بخش های مختلف ساختمان نصب شده و از طریق لوله کشی به بویلر که در موتورخانه قرار دارد و به چیلر متصل می شوند. وظیفه بویلر تأمین آب گرم برای عمل گرمایش و وظیفه چیلر، تأمین آب سرد برای عمل سرمایش است.
هر یونیت فن کویل دارای یک مبدل حرارتی یا کویل است که شبیه به رادیاتور است و آب از درون آن عبور کرده و فن هوای درون اتاق را از میان پره ها یا لوله های آن عبور می دهد تا تبادل حرارتی انجام شود.
بعضی از انواع فن کویل به جای آب گرم از یک هیتر الکتریکی دارای یک المنت برای گرم کردن هوا استفاده می کنند.
فن کویل ها به طور کلی به دو دسته دو لوله ای و چهار لوله ای تقسیم بندی می شوند. انواع دو لوله ای تنها دارای یک کویل هستند که عمل گرمایش یا سرمایش را انجام می دهد و فن کویل های چهار لوله ای دارای یک کویل مجزا برای عمل سرمایش و یک کویل مجزا برای عمل گرمایش هستند تا یونیت بتواند سرمایش و گرمایش را مستقل از هم و نیز مستقل از یونیت های دیگر انجام دهد.
فن کویل ها از نظر محل نصب
فن کویل ها را از نظر محل نصب نیز تقسیم بندی می کنند. بعضی از فن کویل ها در سقف نصب می شوند که به چهار نوع فن کویل سقفی توکار، فن کویل سقفی روکار، فن کویل کانالی یا داکتد و فن کویل کاستی تقسیم بندی می شوند. دیگر انواع فن کویل ها عبارتند از فن کویل های دیواری و فن کویل های زمینی. فن کویل های دیواری معمولا روکار بوده و شبیه اسپلیت هستند ولی انواع توکار هم دارند.
فن کویل های زمینی به دو دسته فن کویل های زمینی ایستاده و فن کویل های زمینی خوابیده تقسیم بندی می شوند و هر کدام از این نوع ف کویل ها نیز انواع روکار و توکار دارند. خود انواع فن کویل های ایستاده به دو نوع فن کویل ایستاده عمودی و فن کویل ایستاده افقی تقسیم بندی می شوند.
مقایسه فن کویل کاستی و فن کویل زمینی
معرفی فن کویل کاستی
فن کویل کاستی در واقع نوعی فن کویل سقفی توکار است که به دلیل شباهت به اسپیلت های نوع کاست، فن کویل کاستی نامیده می شود. این نوع فن کویل فضای بسیار کمی درون سقف یا بین سقف کاذب و سقف اصلی نیاز دارد و براساس جهات پرتاب باد به چهار نوع یک طرفه، دو طرفه، چهار طرفه و ۳۶۰ درجه تقسیم بندی می شود. فن کویل کاستی دارای یک دریچه ورودی هوا در زیر است و پرتاب باد را از طرفین انجام می دهد و انواع چهار طرفه و ۳۶۰ درجه، هوا را به بهترین شکل در فضای اتاق پخش می کنند. این فن کویل ها بسیار ساکت هستند و معمولا در ظرفیت های پایین تولید شده و برای منازل مسکونی و اتاق خواب ها مناسب هستند.
معرفی فن کویل زمینی
فن کویل های زمینی دارای انواع مختلفی می باشند. فن کویل های خوابیده در کف اتاق قرار می گیرند و می توانند روکار یا توکار باشند. معمولا این نوع فن کویل ها به خصوص انواع روکار آن ها در سالن های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. فن کویل های زمینی خوابیده توکار هم مدل های جالبی هستند که گاهی اوقات در منازل مسکونی نیز مورد استفاده قرار می گیرند ولی کاربرد اصلی آن ها در ساختمان های اداری و تجاری است.
فن کویل های زمینی ایستاده دارای دو نوع افقی و عمودی هستند و هر کدام از این انواع نیز دارای مدل های توکار و روکار هستند. رایج ترین مدل فن کویل های زمینی ایستاده، فن کویل های زمینی ایستاده روکار می باشند.
این فن کویل ها دارای یک کابینت هستند که بخشی از فضای ساختمان را اشغال می کند. کابینت می تواند ساده یا دکوراتیو باشد. مدل های فن کویل های زمینی ایستاده افقی روکار هوا را از بخش های مختلفی به داخل کابینت خود می کشند ولی براساس نوع خروجی هوا معمولا به سه نوع بالا زن، مستقیم زن یا رو به رو زن و مورب زن تقسیم بندی می شوند.
مقایسه فن کویل کاستی با فن کویل زمینی
فن کویل های کاستی نسبت به انواع زمینی توکار و روکار زیباتر هستند. این فن کویل ها نسبت فن کویل های زمینی فضای بسیار کمتری احتیاج دارند و در حالی که انواع فن کویل زمینی روکار، بخشی از فضای اتاق را اشغال می کنند، فن کویل کاستی کاملا درون سقف جای می گیرد و هیچ فضایی اشغال نمی کند.
فن کویل های کاستی سر و صدای بسیار کمی در مقایسه با همه انواع فن کویل های زمینی دارند. البته شاید بتوان فن کویل های زمینی خوابیده توکار را از نظر ساکت بودن با آن ها مقایسه کرد.
معمولا فن کویل های کاستی در ظرفیت های بسیار کم بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ CFM تولید می شوند، در حالی که ظرفیت فن کویل های زمینی تا ۲۰۰۰ CFM نیز می رسد.
سرویس کردن فن کویل های کاستی به دلیل قرار گرفتن درون سقف، اندکی دشوارتر است، در حالی که دسترسی به فن کویل های زمینی ساده تر است و به راحتی می توان آن ها را، به ویژه انواع روکار را سرویس و تعمیر کرد.
مزیت های فن کویل های کاستی
فن کویل های کاستی به خصوص انواع چهار طرفه و ۳۶۰ درجه، به بهترین شکل ممکن هوا را درون اتاق توزیع می کنند در حالی که فن کویل های زمینی ایستاده معمولا در کنار دیوار قرار دارند و اکثرا هوا را رو به روی خودشان توزیع می کنند. فن کویل های زمینی خوابیده نیز با وجود اینکه همانند فن کویل های کاستی قابلیت نصب در وسط سالن را دارند، ولی به دلیل اینکه کف اتاق قرار دارند و به دلیل ممانعت فضایی وسایل روی کف اتاق، توزیع هوای مناسبی مثل فن کویل های کاستی ندارند. یکی دیگر از مزیت های فن کویل های کاستی در مقایسه با فن کویل های زمینی، مصرف انرژی بهینهتر آن ها است.
فن کویل های کاستی معمولا از نظر فناوری، پیشرفته تر از فن کویل های زمینی هستند و به طور کلی می توان گرفت که فن کویل های کاستی با در نظر گرفتن ظرفیت و توان سرمایشی و گرمایشی آن ها، قیمت بالاتری در مقایسه با فن کویل های زمینی دارند.