بررسی مزایا و معایب چیلر هوا خنک ایتالیایی

در این مقاله از سرمامارکت که درباره ی (( مزایا و معایب چیلر هوا خنک ایتالیایی )) است می خواهیم به بررسی این سیستم ها بچردازیم و اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.
چیلر تراکمی هوا خنک
چیلر ها در مجموع به دو دسته ی چیلر های تراکمی و چیلر های جذبی طبقه بندی می شوند. چیلر های تراکمی به دو دسته اصلی چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک تقسیم بندی میشوند. روش کار این دو سیستم بسیار شبیه به هم می باشد و تنها تفاوت آن ها در سیستم کندانسور می باشد. در چیلر هایی که هوا خنک هستند کندانسور دستگاه از نوع هوا خنک می باشد و با هوای محیط توسط فن هایی که در قسمت بالای چیلر قرار دارد هوا را خنک می کنند و در چیلر های آب خنک کندانسور آن از نوع آب خنک است که این آب به وسیله برج های خنک کننده تامین می شود و از این طریق هوا خنک می گردد. در این مقاله می خواهیم به بررسی برند های ایتالیایی این سیستم ها بپردازیم. به چیلر های تراکمی هوا خنک چیلر های هوایی یا چیلر هوا خنک نیز گفته میشود. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

چیلر هوا خنک
چیلر هوا خنک ایتالیایی یکی از تجهیزات مهم در زمینه سرمایش به شمار میرود. برند های ایتالیایی توانسته اند با تولید سیستم های مناسب با هر نوع شرایط و تکنولوژی های برتر در صنعت تهویه مطبوع جایگاه ویژه ای را کسب کنند. تمامی چیلر ها در واقع یک نوع پمپ گرمایی به شمار میروند. آن ها گرما را از فضای داخلی جذب و آن را توسط برج خنک کننده یا کندانسور هوایی به محیط خارجی هدایت میکنند.
دسته بندی کلی چیلر
به صورت کلی چیلر ها را میتوان به دو دسته چیلر جذبی و چیلر تراکمی تقسیم کرد.

چیلر تراکمی و جذبی
تفاوت چیلر جذبی و چیلر تراکمی:
چیلر های تراکمی از انرژی الکتریکی و چیلر های جذبی از انرژی حرارتی به عنوان منبع اصلی جهت ایجاد سرمایش استفاده میکنند.
چیلر جذبی از برخی لحاظ شبیه دستگاه های تراکمی عمل میکنند که مهم ترین این وجه اشتراک ها عبارتند از:
- در اواپراتور از گرمای آب تهویه ساختمان جهت تبخیر یک مبرد فرار در فشار پایین استفاده میشود.
- گاز مبرد فشار پایین از اواپراتور گرفته شده و گاز مبرد فشار بالا به کندانسور ارسال میگردد.
- مبرد در یک سیکل همواره در گردش است.
- گاز مبرد در کندانسور تقطیر میشود.
چیلر های سیکل تراکمی
همانطور که اشاره شد مبرد ثانویه با جذب کردن گرما دچار تغییر فاز نمیشوند. این مبرد ها در سیستم های تهویه مطبوع و سرمایش مرکزی ساختمان های اداری و تجاری استفاده میگردند. با بهره مندی از مبرد ها در سیستم سرمایش، دیگر نیازی به استفاده از کمپرسور جداگانه هر ناحیه یا اتاق نمیباشد. یکی دیگر از مزایای استفاده از چیلر قابلیت تنظیم دما و دبی ان است.

مزایای چیلر هوا خنک ایتالیایی
مزایا و معایب چیلر هوا خنک ایتالیایی
مزایای چیلر هوا خنک ایتالیایی:
-
چیلر هوا خنک دیگر نیازی به برج خنک کننده ندارد.
-
این نوع چیلر های تراکمی آب کمتری را مصرف میکنند
-
هزینه نگهداری کم دستگاه باعث رضایت خریدار میشود
-
این نوع چیلر ها دیگر نیازی به فضای بسته نداشته و در محیط باز نیز قرار میگیرند.
-
عدم ایجاد و بستن رسوب درون سیستم به علت استفاده از آب و در نتیجه عمر دو یا سه برابر چیلر هوا خنک
-
عدم یخ زدگی دستگاه
معایب چیلر هوا خنک ایتالیایی:
-
در مقایسه با چیلر های آب خنک، چیلر های هوا خنک گران تر هستند. در اصل هزینه اولیه چیلر های هوا خنک بسیاری از کارفرمایان و خریداران را از انتخاب این نوع سیستم خنک کننده منصرف میکند.
-
چیلر نوع آب خنک بسیار کارآمد تر میباشند، به این مفهوم که قدرت خنک کنندگی آب از هوا بیشتر است.
-
مشکل در فراهم نمودن هوای تازه یکی از دیگر معایب چیلر های هوا خنک به شمار میرود.
راندمان چیلر آب خنک همواره بیشتر از چیلر های هوا خنک است، اما امتیاز چیلر هوا خنک ایتالیایی و دیگر برند ها بی نیاز بودنشان از آب و در نتیجه کاهش رسوبات و افزایش طول عمر کل سیستم تهویه مطبوع میباشد. در ضمن در مواقع قطعی آب، چیلر هوا خنک به کار خود ادامه میدهد.

انواع چیلر هوا خنک
انواع چیلر بر اساس کمپرسور:
-
کمپرسور اسکرال (حلزونی) : در این نوع کمپرسور ها مبرد میان دو چرخ دنده حلزونی که یکی متحرک و دیگری ثابت است متراکم گردیده و خارج میشود.
-
کمپرسور اسکرو (مارپیچ) :در این نوع کمپرسور ها مبرد میان دو چرخ دنده که به صورت مارپیچ قرار گرفته اند متراکم میگردد.
-
کمپرسور پیستونی (رفت و برگشت) : یک کمپرسور پیستونی همزمان با رفت و برگشت، عمل دهش و مکش را نیز انجام میدهد که سبب متراکم ساختن گاز مبرد شده و حرکت پیستون توسط حرکت دوار موتور و به کمک یک میل لنگ صورت میگیرد.
-
کمپرسور سانتیریفیوژی: کمپرسور گریز از مرکز در چیلر با بهره مندی از افزایش انرژی جنبشی گاز خنک مبرد، به کمک پره های دوار، فشار و دمای گاز را افزایش داده و متراکم میسازد. گاز به داخل محفظه کشیده شده و پره، گاز را مجبور به چرخش با سرعت بالا میکند. در نهایت گازی که بیشترین سرعت را داشته باشد از یک دیفیوزر عبور کرده و در آن حجم گاز افزایش و سرعتش کمتر میشود. در این فرآیند انرژی جنبشی گاز در فشار پایین و سرعت بالا، به فشار بالا و سرعت پایین تبدیل میگردد. با افزایش سرعت دورانی پره، فشار نهایی نیز دچار افزایش میشود. در کمپرسور های نوع گریز از مرکز، تمام فرایند مکش، تراکم و تخلیه به صورت همزمان و مداوم صورت میگیرد.

قیمت گذاری چیلر هوا خنک ایتالیایی
قیمت گذاری چیلر هوا خنک ایتالیایی
پارامتر های تاثیر گذاری مانند موارد زیر در قیمت چیلر هوا خنک تاثیر مستقیم میگذارند.
ظرفیت چیلر: هر چقدر ظرفیت دستگاه چیلر بالاتر باشد، قیمت چیلر هوا خنک نیز افزایش مییابد.
کمپرسور سیستم: با توجه به مزایا و معایب هر یک نوع از انواع کمپرسور و کشور سازنده اعم از چینی بودن یا اروپا و آمریکایی بودن کمپرسور، در قیمت دستگاه چیلر اثر میگذارد.
نوع مبرد: نوع مبردی که در دستگاه به کار رفته است و میتواند از نوع R410, R407 و R22 باشد باعث کاهش یا افزایش قیمت چیلر میگردد.
عوامل بسیار زیادی در قیمت دستگاه چیلر هوا خنک ایتالیایی تاثیر گذار است، از این رو میتوانید به منظور ارتباط با کارشناسان سرما مارکت و اخذ دقیق مشخصات و قیمت دستگاه و همچنین مشاوره رایگان در خصوص محاسبه ظرفیت چیلر با شماره های درج شده در وبسایت تماس حاصل فرمایید.