تصفیه آب, مقالات

آیا تعویض فیلتر تصفیه آب الزامی است؟

آیا تعویض فیلتر تصفیه آب الزامی است ؟

به نظر شما آیا تعویض فیلتر تصفیه آب الزامی است؟ اگر پاسخ را نمی دانید با سرما مارکت همراه باشید.

بدیهی است که هدف اصلی خریدار از انتخاب یک دستگاه تصفیه آب خانگی، بالا بردن میزان سطح بهداشت و کیفیت آب آشامیدنی خود و خانواده بوده است. تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بزرگ ترین انتظاری است که شما از یک دستگاه تصفیه آب دارید. اما آیا تاکنون به این موضوع دقت کرده اید که در صورت عدم تعویض به موقع فیلتر های این محصول، سبب می‌شود که دستگاه دیگر قادر به تولید آب آشامیدنی بهداشتی و سالم نباشد؟ چنانچه پس از انقضا فیلتر ها، آن ها را با فیلتر های جدید تعویض نکنید، علاوه بر اختلال در تصفیه آب آشامیدنی که گاهی می‌توان به سلامتی شما نیز آسیب برساند، از سوی دیگر امکان دارد سبب آسیب رساندن به اجزای دستگاه شده و هزینه های بیشتری را برای کاربر به ارمغان بیاورد.

زمان تعویض فیلتر تصفیه آب

اما زمان بندی تعویض فیلتر تصفیه آب به چه صورت است؟

در اینجا به توضیح تک تک فیلتر ها و زمان بندی آن ها می‌پردازیم. از آنجا که امکان دارد نوع فیلتر های استفاده شده در مدل های مختلف، متفاوت است. از این رو سرما مارکت به شرح تمامی فیلتر ها می‌پردازیم. جهت اطلاع از نوع فیلتر هایی که در دستگاه شما استفاده شده است می‌توانید به توضیحات دستگاه خود در قسمت محصولات تصفیه آب مراجعه کنید.

فیلتر های الیافی (یک میکرون و ۵ میکرون)

این فیلتر از الیاف مصنوعی پلی پروپلین (Poly Propylene:pp) ساخته شده است. رشته های الیاف همانند یک کلاف به هم پیچیده و فشرده شده اند به صورتی که منافذ لابلای آن ها حداکثر ۱ میکرون در فیلتر های نوع ۱ میکرونی و یا ۵ میکرون در مدل های ۵ میکرونی است. عملکرد این نوع فیلتر های تصفیه آب دقیقا مانند یک صافی است. به صورتی که ذرات معلق در آب شهری، نظیر‌: شن و ماسه، گل و لای، ذرات ناشی از پوسیدگی شبکه لوله کشی، زنگ لوله ها و سایر آلاینده های معلقی است که در آب شهری وجود داشته باشند را از آب حذف کرده و سبب زلال شدن و شفاف شدن آب می‌گردد.

زمان تعویض فیلتر های الیافی:

اگر چه در نحوه عملکرد این فیلتر ها بیان شد، ذرات معلق موجود در آب شهری به وسیله این فیلتر ها از آب گرفته می‌شود، این ذرات در اطراف فیلتر های الیافی جمع می‌شوند و علاوه بر اینکه سبب کاهش فشار و حجم آب ورودی می‌شوند، تبدیل به موقعیت مناسبی جهت رشد میکروارگانیزم های بیماری زا می‌شوند و در واقع خود منشا ایجاد آلودگی های ثانویه خواهند شد.

از این رو فیلتر های الیافی لازم است حداکثر هر شش ماه یکبار به صورت مرتب عوض شود. این زمان در واقع حداکثر عمر مفید این نوع فیلتر است. امکان دارد در مناطقی که آلاینده های معلق موجود در آب بیشتر وجود دارند و کیفیت آب آشامیدنی پایین تر است، این فیلتر ها زودتر از ۶ ماه نیاز به تعویض داشته باشند. در این موارد بهتر است با نمایندگی های مجاز فروش و خدمات پس از فروش در منطقه سکونت خود مشورت کنید.

فیلتر های کربن فعال

نقش فیلتر های کربنی، حذف کلر، گاز های شیمیایی، بو و طعم نامطبوع، ناخالصی های آلی،‌حشره کش ها از آب آشامیدنی است. خاصیت جذب کنندگی که در سطح کربن وجود دارد سبب می‌شود که کلر و سایر گاز های شیمیایی محصول در آب جذب این ماده شده و از آب حذف می‌گردد.

تعویض فیلتر کربن تصفیه آب

زمان تعویض فیلتر کربن فعال:

به صورت متوسط بعد از گذشت حدود ۶ ماه، این فیلتر های کربنی خاصیت جذب کنندگی خود را از دست داده و به اصطلاح اشباع می‌شود. به صورتی که دیگر قادر به جذب کلر و سایر گاز های شیمیایی موجود در آب نیستند. اشباع شدن فیلتر کربن فعال، تجمع مواد آلی در این فیلتر ها را نیز به دنبال دارد. مواد آلی جذب شده به وسیله این فیلتر ها بعد از اینکه فیلتر دیگر قادر به جذب کلر نباشد، محیط بسیار مناسبی جهت تغذیه و رشد انواع انگل ها، باکتری ها و سایر میکروارگانیزم ها را فراه می‌سازد و سبب به وجود آمدن مشکلات جدی در سلامت و بهداشت آب می‌شود.

از سوی دیگر، کربن بعد از اشباع شدن، دیگر قادر به جذب کلر نیست، در نتیجه کلر و گاز های شیمیایی محلول در آب از این فیلتر ها عبور کرده و در کنار اینکه باعث افت کیفیت آب آشامیدنی می‌شود بلکه به مرور زمان سبب وارد آمدن خسارت و تخریب شدن اصلی ترین و گران تری فیلتر، یعنی ممبران خواهد شد. به این دلیل که ممبران به شدت در برابر کلر حساس بوده و در معرض کلر، از بین خواهد رفت. تعویض فیلتر های کربنی تصفیه آب بعد از ۶ ماه، علاوه بر اینکه از آلوده شدن آب آشامیدنی جلوگیری می‌کند، در ضمن از آسیب دیدن فیلتر اصلی و پرداخت هزینه های تعویض آن جلوگیری خواهد کرد و سبب کاهش چشمگیر هزینه های نگهداری دستگاه تصفیه آب می‌شود.

ممبران RO یا فیلتر غشایی اسمز معکوس

این فیلتر از جمله مهم ترین، اصلی ترین و گران ترین فیلتر دستگاه های تصفیه آب خانگی اسمز معکوس است. فیلتر R0 از لایه های غشا نیمه تراوا ساخته شده است که به دور یک لوله مرکزی پیچیده شده اند. غشا از نوعی پلیمر آب دوست تولید شده است که قادر است از جنس مواد پلی امید و یا استات سلولوز باشد.

نقش این فیلتر حذف ناخالصی های جامد محلول در آب مانند: نیترات، فلزات سنگین (کادمیوم، سرب، جیوه، مس و …) آرسنیک، املاح تشکیل دهنده سختی آب و کاهشی سنگینی آب می‌باشد. با حذف ناخالصی های محلول در آب، آب های سنگین تبدیل به آب گوارا و سبک شده است و سختی نامطلوب آب به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و سبب جلوگیری از رسوب گذاری آب در تصفیه آب می‌شود.

فیلتر های ارزان اما غیر استاندارد

استقبال بی نظیر خانواده های ایرانی از دستگاه های تصفیه آب سبب شده است که عده ای از توزیع کنندگان سودجو اقدام به واردات و فروش انواع و اقسام دستگاه ها و فیلتر های غیر استاندارد در بازار کنند. از این رو قبل از خرید نهایی سیستم تصفیه آب و یا فیلتر های این محصول از معتبر بودن فروشگاه اطمینان خاطر پیدا کنید.

مطالب مرتبط