۹ امتیاز داکت اسپلیت

قبل از بررسی مقاله ۹ امتیاز داکت اسپلیت توضیحات کاملی را در مورد این سیستم ها ارئه می دهیم تا آشنایی مختصری نسبت به این اسپلیت ها داشته باشید. با سرما مارکت همراه باشید!
داکت اسپلیت در واقع همان اسپلیت های کانالی هستند که می توانند سرمایش و گرمایشی مطبوع را برای فضاهای مختلف فراهم کنند و در دنیای امروز بسیار مورد توجه سازندگان قرار گرفته است.
به طور کلی داکت اسپلیت به دو بخش تقسیم می شود:
یونیت داخلی که زیر سقف داخل آپارتمان نصب می گردد و یونیت خارجی که در فضای بیرون نصب شده و توسط لوله مسی به یونیت داخلی متصل می گردد.
یونیت داخلی اسپلیت به نام های اواپراتور و یا هواساز نیز وجود دارد. یونیت خارجی دستگاه که نام دیگر آن کندانسینگ می باشد شامل فن کندانسور ، کمپرسور ، کویل کندانسور و کمپرسور می باشد. نحوه ی کارکرد این دو یونیت به این صورت می باشد که کندانسور گاز خنک شده را به یونیت داخلی فرستاده ، در داخل یونیت داخلی داکت اسپلیت گرمای محیط توسط گاز گرفته می شود و به هوای سرد تبدیل می شود و بعد از آن هوای سرد توسط فن به محیط وارد می شود.
داکت اسپلیت ها از لحاظ مصرف انرژی به دو دسته اینورتر و غیر اینورتر تقسیم می شوند که گرید مصرف انرژی اینورتر ها A بوده و دیگر داکت اسپلیت ها B می باشد.
ویژگی های قابل توجه داکت اسپلیت اینورتر این است که : کمپرسور آن ها دیجیتال بوده و هنگامی که مصرف کم می باشد دور کمپسور پایین می اید و هنگام مصرف بالا کمپرسور شروع به دور بالا و تند می کند. در گروه دیگر کمپرسور زمان دور کم خاموش شده و هنگام استارت مصرف برق بالایی دارد که به شدت آمپر مصرفی بالا می رود پس زمانی که تعداد این امر را کاهش دهیم مصرف برق را نیز کم کرده ایم. همچنین داکت اسپلیت هایی که اینورتر نباشد عمر کمپرسور آن ها به دلیل همین روشن و خاموش شدن کمتر از کمپرسور داکت اسپلیت های اینورتر می باشند که برای تعمیر باید هزینه زیادی را پرداخت کرد.
۹ امتیاز داکت اسپلیت که نمی دانستید!
کارکرد آسان
طول عمر مناسب
هزینه اولیه ارزان که حدود ۳۰ درصد نسبت به سایر سیستم ها مانند مینی چیلر و فن کویل می باشد.
بدون نیاز به تکنسین نگهدارنده و تعمیر راحت
کاهش لوله کشی مسی
راندمان گرمایش بالا
قابلیت نصب به صورت افقی با وجود فضای کم
عدم پوسیدگی و خوردگی کابینت به دلیل استفاده از فین های آنتی اکسیدان
تامین هوای داکت اسپلیت با استفاده از هوای تازه بیرون و اکسیژن کافی می باشد که این امر مورد استقبال مصرف کنندگان است. و همچنین این دستگاه توانایی فیلتر کردن هوای ورودی توسط فیلتر های قابل شستشوی خود را دارد.
اما داکت اسپلیت ها معایبی نیز دارند که در ذیل شرح داده می شود:
۱- هم دما بودن کلیه اتاق ها و سالن ها: به این منظور که چندین اتاق به هم متصل بوده و از طریق کانال توسط یک داکت صورت می گیرد پس نمی توانند دمای مستقلی داشته باشند. در نتیجه اگر خواستار نوعی از ساختمان هستیم که به صورت مجزا کنترل و مستقل دما باشد باید از دیگر سیستم های تهویه مطبوع استفاده کرد.
۲- مصرف برق داکت اسپلیت ها به دلیل همان سیستم که کل فضا های مورد نظر به یک میزان و دما تهویه می شوند بالاتر از دیگر سیستم ها می باشد . به این صورت که اگر یک فرد در محیط مورد نظر خود نیاز به تهویه داشته باشد تمامی اتاق ها و سالن های متصل به ان داکت اسپلیت تهویه می شوند و مسلما انرژی زیادی هدر رفته و مصرف برق بالایی دارد بنابراین هزینه بیشتری نیز به دنبال دارد.
۳- میزان صدای داکت اسپلیت ها شکایت برخی از مصرف کنندگان را به دنبال دارد زیرا یونیت داخلی دستگاه در سقف کاذب نصب شده و از فن بزرگی برای رساندن هوا به همه محیط ها استفاه می شود و زمانی که هوا از کانال های داکت اسپلیت عبور می کند صدای فن یونیت داخلی به فضای داخل انتقال داده می شود و طبیعتا پس از کارکرد صدای آن بیشتر می شود.