معرفی کلی قطعات به کار رفته در ساخت فن کویل دیواری

اگر از قطعات فن کویل دیواری اطلاعی ندارید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
در این مقاله، می خواهیم در رابطه با قطعات به کار رفته در ساخت فن کویل دیواری صحبت کنیم. فن کویل ها از پرکاربردترین سیستمهای HAVC، به ویژه در ساختمانهای بزرگ و دارای واحدهای مجزای متعدد هستند. این سیستم ها با صرف کمترین انرژی ممکن، سرمایش و گرمایش ساختمان ها را تأمین می کنند.
اکثر فن کویل های دیواری، ظاهری شبیه به اسپلیت های دیواری دارند. این فن کویل ها، اکثرا از نوع روکار هستند و بنابراین، بیشتر در ساختمان هایی به کار می روند که دارای سقف کاذب نیستند و کاربری آنها به گونهای است که فضای کافی برای نصب فن کویل زمینی در آن ها باقی نمی ماند. با سرمامارکت همراه باشید تا قطعات اصلی به کار رفته در ساخت فن کویل های دیواری آشنا شوید.
مروری بر سازوکار فن کویل دیواری
فن کویل های دیواری سازوکاری شبیه به دیگر انواع فن کویل ها دارند. اکثر فن کویل های دیواری روکار هستند و ظاهری شبیه به اسپلیت های دیواری دارند. این فن کویل ها معمولا در فاصله دو متری از سطح زمین نصب می شوند.
اکثر فن کویل های دیواری، هم عمل سرمایش و هم عمل گرمایش را انجام می دهند. بعضی از فن کویل های دیواری برای انجام هر دو عمل حرارتی و برودتی از تبادل حرارت بین آب موجود در سیستم و هوای موجود در اتاق استفاده می کنند. با این حال، بعضی از فن کویل های دیواری، برای انجام عمل گرمایش، نیازی به آب گرم ندارند و از یک هیتر الکتریکی برای این کار کمک می گیرند.
بعضی از فن کویل های دیواری، صرفا عمل سرمایشی و بعضی دیگر، صرفا عمل گرمایشی دارند. فن کویل های دیواری همانند سایر انواع فن کویل ها می توانند دو لوله ای یا چهار لوله ای باشند. فن کویل های دو لوله ای دارای یک مبدل حرارتی هستند، ولی فن کویل های چهار لوله ای، دارای یک مبدل حرارتی آب گرم و یک مبدل حرارتی آب سرد هستند.
عملکرد کلی فن کویل های دیواری به این شکل است که از یک سو، آب وارد مبدل حرارتی یا کویل می شود و پس از انجام تبادل حرارتی با هوای درون ساختمان، از سوی دیگر کویل به سیستم لوله کشی باز می گردد. جریان هوا درون فن کویل به کمک یک یا چند فن، برقرار می شود.
آبی که از فن کویل خارج می شود، برای سرد شدن به چیلر یا برای گرم شدن به بویلر در موتورخانه باز می گردد و مجددا وارد سیستم لوله کشی می شود تا چرخه سرمایش یا گرمایش، برقرار شود.
معرفی تمامی قطعات فن کویل دیواری
فن کویل های دیواری نیز همانند سایر انواع فن کویل ها از قطعاتی اصلی مثل بدنه، کویل، فن و ترموستات و قطعاتی فرعی مثل فیلتر، سینی جمع آوری آب تقطیر، دریچه های دو راهی و سه راهی و … تشکیل شده اند. در این بخش، این قطعات را به شما معرفی می کنیم.
بدنه فن کویل دیواری
همانطور که گفتیم، اکثر فن کویل های دیواری از نوع روکار هستند. بنابراین، دیواره خارجی این فن کویل ها دارای رنگ است. بدنه اکثر فن کویل های دیواری روکار، شبیه به اسپیلت های دیوای است و به صورت افقی، در فاصله دومتری از زمین، روی یک صفحه فلزی که به دیوار پیچ می شود، نصب می شود.
خیلی از فن کویل های دیواری بدنه ای دکوراتیو و زیبا دارند. فن کویل های دیواری شرکت ایرول فرانسه دارای بدنه ای بسیار نازک و پنل هایی بسیار زیبا هستند که همانند یک تابلوی نقاشی، به زیباسازی دکوراسیون داخلی، کمک زیادی می کنند. فن کویل های دیواری سامسونگ نیز بدنه ای بسیار زیبا و نازک دارند.
ورودی هوای اکثر فن کویل های دیواری در زیر آن ها قرار دارد و خروجی هوا در قسمت جلویی مشاهده می شود و معمولا یک دیفیوزر کاملا قابل تنظیم و معمولا دارای قابلیت عملکرد خودکار دارند.
مبدل حرارتی
مبدل حرارتی که کویل هم نامیده می شود، قلب سیستم فن کویل دیواری است. این قطعه که ساختاری شبیه به رادیاتور دارد، در اکثر انواع فن کویل ها از نوع فین-تیوب (fin-tube) یا پره-لوله است. این نوع کویل دارای تعداد زیادی پره است که با فاصله کم به صورت موازی در کنار هم ردیف شده اند. این پره های توخالی، از طریق لوله هایی به هم دیگر متصل هستند.
آب گرم یا سرد از یک سو وارد کویل می شود و پس از انجام تبادل حرارتی با هوایی که به کمک فن از لا به لای پره ها رد می شود، از سوی دیگر کویل خارج شده و به سیستم لوله کشی باز می گردد.
از آن جایی که کار اصلی کویل، تبادل حرارت است، جنس آن باید از فلزات دارای هدایت گرمایی بالا باشد. به همین دلیل، در ساخت فن کویل های دیواری با کیفیت، عمدتا از مس در ساخت مبدل حرارتی استفاده می شود. با این حال، اکثر فن کویل ها دارای کویل هایی هستند که پره های آن ها از جنس آلومینیوم و لوله های آن ها از جنس مس است.
فن و موتور فن در فن کویل دیواری
فن ها در فن کویل های دیواری، اکثر از نوع سانتریفیوژی و شفتی هستند. معمولا الکتروموتور این فن کویل ها در مرکز قرار دارد و با دو شفت از دو سمت به دو فن سانتریفیوژی متصل می باشد. با هر دور موتور، فن ها نیز یک دور می چرخند.
ترموستات فن کویل دیواری
ترموستات قطعه ای است که با تنظیم دور موتور فن و یا میزان ورود آب به کویل، عملکرد فن کویل را تنظیم می کند و دمای اتاق را روی میزان مطلوب کاربر تنظیم می نماید. اکثر فن کویل های دیواری دارای یک ریموت کنترل یا ریموت سیمی هستند که کاربر از طریق آن، ترموستات را تنظیم می کند.
فیلتر از قطعات فن کویل دیواری
فیلتر هوا در فن کویل دیواری، در قسمت ورودی هوا قرار می گیرد و از ورود گرد و غبار و دیگر ذرات معلق در هوا به درون فن کویل جلوگیری می کند. این ذرات در صورتی که وارد فن کویل شوند، با نشستن روی جداره کویل و دیگر قطعات داخلی فن کویل، راندمان و طول عمر آن را کاهش می دهند. به علاوه، مجهز بودن فن کویل دیواری به فیلتر هوا سبب می شود که هوایی پاکیزه به درون اتاق پرتاب شود.
فیلتر هوا در فن کویل های دیواری می تواند از نوع قابل تعویض یا از نوع قابل شستشو باشد و باید ماهی یک بار تعویض یا شسته شود.
سینی جمع آوری آب تقطیر و پمپ تخلیه آب تقطیر
زمانی که فیلتر در حالت سرمایشی قرار داشته باشد، رطوبت هوا با برخورد به جداره کویل، دچار میعان یا تقطیر می شود. این آب، در صورتی که از فن کویل خارج نشود، می تواند به قطعات داخلی فن کویل آسیب بزند و از فن کویل چکه کند. بنابراین، در اکثر فن کویل های دیواری، یک سینی در زیر کویل قرار می گیرد تا این آب را جمع آوری کند.
اکثر فن کویل های دیواری دارای یک پمپ تخلیه آب تقطیر هستند که آب جمع شده در سینی را از طریق یک لوله به خارج از فن کویل دفع می کند.