مقالات, هواساز

انواع هواساز

انواع هواساز

در این مقاله برای شما توضیح می دهیم هواساز ها چه دستگاه هایی هستند و انواع هواساز چیست:

هواساز چیست؟

هواساز ها سیستم هایی هستند که در ساختمان ها و آپارتمان ها برای تنظیم کردن دما و رطوبت، فیلتر کردن هوایی که در محیط پخش می شود، کنترل کردن سرعت، جهت و توزیع  هوا مورد استفاده قرار می گیرند. هواساز ها به دو دسته هواساز خانگی و هواساز صنعتی تقسیم می شوند.

از آن جایی که هواساز ها فقط توزیع کننده هوا ی سرد و گرم هستند و نمی توانند هوای سرد و گرم را ایجاد کنند برای سرمایش به دستگاه هایی مانند چیلرها، برای گرمایش به سیستم هایی مانند بویلر و برای هم سرمایش و هم گرمایش به دستگاه هایی مانند VRF ، GHP متصل می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند.

در چیلر ها آب سرد می گردد و در داخل بویلر ها گرم می شود و به کویل های هواساز پمپاژ می شوند. کویل هایی که در این دستگاه ها به کار رفته است از لوله های مسی که دارای فین های آلومینیومی هستند تشکیل شده اند. فن به کار رفته در هواساز ها هوا را در بین کویل ها به جریان می اندازد و هوا با سطح کویل هایی که دارای آب سرد و یا آب گرم هستند برخورد می کنند و سرما و یا گرمای آب را جذب می کند و به این ترتیب هوای سرد و یا هوای گرم ایجاد می شود.

قبل از این که هوا در محیط منتشر شود به وسیله فیلتر هایی که در هواساز ها قرار دارند تصفیه می شوند و به میزان قابل توجه ای از حجم آلودگی ها کاسته می شود و در نهایت در محیط منتشر می گردند.

انواع هواساز

همان طور که بیان کردیم هواساز ها به دو دسته هواساز خانگی و هواساز صنعتی تقسیم می شوند:

هواساز خانگی یا آپارتمانی چگونه دستگاهی می باشد؟

کاربرد هواساز های آپارتمانی در ساختمان ها و پروزه های اداری، مسکونی، آموزشی، تجاری و . . . می باشد. بین هوا ساز های آپارتمانی خانگی و صنعتی تفاوتی وجود ندارد و تنها از نظر ابعاد، فیلتر هایی که در آن ها به کار رفته است و این که به سیستم های رطوبت گیر مجهز هستند یا نه و میزان هوایی که به دستگاه ها برگشت می دهند با یکدیگر تفاوت دارند. برای فضا هایی که از هواساز خانگی استفاده می شود تنظیم کردن و کنترل رطوبت دارای اهمیت خاصی است.

هواساز آپارتمانی

به هواساز های آپارتمانی که دارای ابعا کوچکتری هستند اصطلاحا هواساز خانگی گفته می شود و این سیستم ها مجهز به رطوبت زنی و رطوبت زدایی نیستند و در صورتی که مشتری سفارش دهد به این دستگاه ها افزوده می شود.

هواساز صنعتی چه دستگاه هایی هستند؟ – انواع هواساز

در سوله های صنعتی، انبارها، سالن های بسیار بزرگ ورزشی، تولیدی و . . . برای تهویه از دستگاه های صنعتی استفاده می شود. کارکرد این دستگاه ها مانند هواساز های خانگی است و از آن جایی که ابعاد این سیستم ها بسیار بزرگتر از هواساز های خانگی می باشد از فیلتر های متفاوتی در این سیستم ها استفاده می شود و به طور کامل مانع از ورود و یا انتقال آلاینده های صنعتی به محیط می شوند.

عملکرد هواساز

اجزای تشکیل دهنده هواساز خانگی و صنعتی:

  • هواساز ها مجهز به فن های سانتریفیوژ و یا محوری هستند که به صورت دینامیکی و استاتیکی بالانس شده اند.
  •  این سیستم ها مجهز به کویل های آب گرم و سرد و یا کویل مبرد DX هستند. این کویل ها با چیلر ها و بویلر ها در ارتباط هستند.
  • به منظور فیلنر شدن بسیار بهینه تر این دستگاه ها مجهز به فیلتر های هپا و اولپا هستند و جنس این فیلتر ها از بوروسیلیکات است و همین طور دارای فیلتر کربن فعال هستند که قدرت جذب بسیار بالایی دارند و این فیلتر ها دارای قابلیت شست و شویی هستند و در صورتی که نیاز باشد این فیلتر ها قابل تعویض هستند.  در مرحله ی اول ذرات درشت به وسیله فیلتر های فلزی تصفیه می شوند که دارای قابلیت شست و شویی هستند. پس از این مرحله از فیلتر های هپا و اولپا استفاده می شود.
  • این دستگاه ها مجهز به سیستم رطوبت زن و رطوبت گیر هستند. زمانی از رطوبت زن استفاده می شود که گرمایش پیوسته هوا باعث خشکی هوا می گردد و به این صورت انجام می شود که از افشانک ها یا شبکه ی بخار آب پاشیده می شود و رطوبت گیری به وسیله کویل های سرد انجام می شود.

انواع هواساز

  1.  نوع اسپری: در این نوع از مرطوب کننده ها نازل های اسپری به کار رفته است که می تواند را در شرایطی که دستگاه تحت فشار ۱۵  PSI و یا بیشتر قرار دارد اسپری کند.
  2. مدل تشت بخار: این نوع از مرطوب کننده ها دارای تشت بخار و کویل گرم کننده است و می تواند آبی را که در تشت جمع شده است را گرم کند و باعث می شود مقدار رطوبت محیط زیاد شود.
  3. نوع شبکه بخار: در این مدل روی لوله ها حفره های ریزی وجود دارد که باعث انتشار بخار جریان یافته از داخل لوله ها می شود. آبی که در این مدل از مرطوب کننده ها وجود دارد گرم می شود و قبل از منتشر شدن بخار تهویه می گردد و مانع از پخش شدن بو در فضا می شود.
  • هواساز ها دارای محفظه ای هستند که هوای تازه و هوای برگشتی را با هم مخلوط می کند.
  • به منظور جلوگیری از ایجاد لرزش در سیستم های هواساز ساختمانی و صنعتی از لرزه گیر استفاده می شود.
  • به منظور کنترل کردن دما و رطوبت و . . . این دستگاه ها مجهز به ترموستات و سنسور های مخصوصی می باشند.
  • دستگاه های هواساز صنعتی و خانگی مجهز به کانال های تغذیه هوا به داخل ساختمان هستند.

اجزای تشکیل دهنده هواساز

در فروشگاه اینترنتی سرما مارکت اطلاعات لازمه در خصوص هواسازها درج گردیده است و می توانید آن ها را نقد و بررسی کنید.

مطالب مرتبط