مقالات

طرز کار چیلر هواخنک

یکی از پرمصرف‌ترین انواع چیلر ها، چیلر هواخنک است که در مکان های مختلف استفاده می‌شود. ما در ادامه این مقاله با طرز کار چیلر هوا خنک آشنا می‌شویم تا در مورد آن بیشتر بدانیم. چیلر هوا خنک از رایج ترین چیلرها هستند که در انواع ساختمان های تجاری، اداری، کوچک و متوسط استفاده می شوند. طرز کار آنها باید مناسب با فضای مورد نظر باشد. محل نصب آنها در فضای باز صورت می گیرد. می توان آن را در پشت بام، سطح زمین و یا روی زمین قرار داد. برای همین است که گرمای خود را به هوای آزاد منتقل می‌کند. اگر شما به حجم زیادی از هوای تازه نیاز داشته باشید گرمای ناخواسته توسط دستگاه از ساختمان خارج میشود.

اشنایی با طرز کار چیلر هواخنک

آب سردی که تولید می شود به تمامی قسمت های ساختمان پمپ خواهد شد و به یکی از واحدهای توزیع هوا یا فن کویل می رسد؛ در نتیجه گرمای ناخواسته از ساختمان خارج می شود. این آب سرد دمای تقریبا ۶ درجه سانتیگراد دارد که به واحدها توزیع می‌شود. با گذشت زمان مبدل حرارتی فن کویل ها و یا واحدهای توزیع به دمای ۱۲ درجه سانتی‌گراد می‌رسند و این دما افزایش می یابد. سپس وارد خنک کننده می شوند تا قبل از ورود مجدد، چرخه گرما را از دست بدهند.

زمانی که این آب به مدار برمیگردد به اپراتور وارد می‌شود. هوایی که از طریق سطح بیرونی لوله های حاوی مبرد جریان ندارند پس از آن آب خود را از دست می‌دهند. در مبرد فشار دما با عبور از قسمتهای مختلف دستگاه تغییر می‌یابد و گرمای ناخواسته از آب سرد می شود. این کلر ها دارای اجزای تشکیل دهنده متفاوتی هستند. ما در این قسمت در مورد طرز کار چیلر هوا خنک صحبت کردیم. برای آشنایی بیشتر با اجزای دستگاه با ما همراه باشید.

اجزای چیلر هواخنک

چیلر هوا خنک شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، فن کندانسور و اواپراتور می باشد. هر کدام از این اجزا دارای یک وظیفه متفاوت هستند. اگر بخواهیم طرز کار چیلر هوا خنک و وظیفه اجزای آن صحبت کنیم باید بگوییم که کمپرسور به صورت مارپیچی حلزونی، پیستونی، ضربه رفت و برگشتی می باشد. مجموعه ای از لوله‌های افقی است که در داخل مبرد گرم قرار دارند. این لوله ها با یکسری ورقه های فلزی نازک احاطه شده‌اند که این ورقه ها به گرمای لوله ها کمک می کنند. تا از طریق لوله ها به سمت هوایی که از طرف لوله و صفحات منتقل می شود بروند. جزء دوم شیر انبساط است که در واقع قبل از اینکه به اپراتور وارد شود مبرد را منبسط می‌کند.

جزء پنجم اپراتور میباشد. در اپراتور آب سرد تولید می‌شود و گرما از آب برگشتی سرد که از قبل از سرد بوده و در حال حاضر گرم است به سمت کندانسور و به صورت مستقیم هدایت می‌شود. کمپرسور نیروی محرکه مبرد محسوب می‌شود. مبرد ابتدا کمپرسور را در حالت گازی و در فشار و دمای بالا ترک می کند و بعد به کندانسور وارد می‌شود. زمانی که وارد کندانسور میشود از لوله های افقی عبور و انرژی گرمایی را به هوای اطراف منتقل می کند.

طرز کار چیلر هوا خنک به این شکل است است که مبرد به مایع اشباع شده تبدیل و سپس به فشار و دمای متوسط میرسد. از کندانسور خارج میشود وارد شیر انبساط خواهد شد و این شیر انبساط توسط مبدل اندازه‌گیری می‌شود. ابتدایی ترین شکل این دستگاه شیر انبساط حرارتی است. به این شکل که از اندازه گیری دمای لوله در خروجی اپراتور بر عهده مبرد است و شدت جریان تنظیم می شود تا دما در نقطه مورد نظر حفظ شود. سپس شیر انبساط مبرد و فشار کندانسور را بالا میبرد. در داخل این شیر انبساطی یک سوراخ کوچک است که مقدار محدودی از مبرد به جریان خود ادامه می‌دهد.

ظرفیت و طرز کار چیلر هواخنک

چیلر های مختلف دارای ظرفیت های گوناگونی هستند اما به دلیل ظرفیت کم هر واحد کمپرسور تعداد آنها افزایش می یابد. از طرف دیگر استفاده از ٢ یا ۴ کمپرسور کم ظرفیت در چیلر باعث میشود بار های جزئی کنترلشان آسان‌تر شود. مشتریانی که با طرز کار چیلر هوا خنک به خوبی آشنایی دارند در هنگام خرید یک انتخاب مناسب دارند و چیلری را خریداری می‌کنند که با محل مورد نظرشان متناسب است. البته شما می توانید قبل از خرید از مشاوره های تخصصی تیم ما بهره مند شوید تا با استفاده از راهکارهای مناسب تهویه مطبوع مناسب انجام دهید. خریداران چیلرهای تراکمی دوست دارند.

چیلر تراکمی دارای کارکرد ساده و بدون دردسر هستند. همچنین مقدار فضای مفید اشغال می‌کنند. چیلر های تراکمی در فضای باز و بر روی پشت بام ها جای می گیرند. عملکرد آنها بسیار نرم و بدون صدا است و برای مصارف تهویه مطبوع در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و غیره مناسب هستند. یکی از مزایایی که این چیلر های تراکمی دارند قابلیت کارکرد در دمای بالای صفر و منفی ۲۰ درجه است. این وضعیت می‌تواند بسیار کارکرد دستگاه در صنایع را تضمین نماید.

مصرف برق چیلر هواخنک

از دیگر مزایای چیلر هوا خنک می‌تواند به کاهش هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیرات اشاره کرد. در ساختمان هایی که از آب خنک استفاده می شود رشد باکتری و میکروب ها افزایش می یابد. در ضمن در مناطقی که با مشکل تامین و مصرف آب مواجه هستند بهترین گزینه می تواند استفاده از چیلر هوا خنک باشد. چیلر هوا خنک در تمامی شهرها با آب و هوای گرم و مرطوب کاربرد دارند و راندمان بالایی از خود نشان می دهند.

این دستگاه ها دارای ساختار نسبتاً ساده هستند و مصرف برق آنها نیز بسیار مناسب است. موثرترین ره‌ها ٢ یا ۴ مدار کردن چیلر هوا خنک است که باعث می‌شود میزان مصرف برق به طرز چشمگیری کاهش یابد. برای اطلاع از میزان مصرف برق چیلر باید با روشهای اندازه گیری مصرف، طرف ها و فرمول های محاسبه آشنا باشید. میتوانید با مشاورین ما در مجموعه تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید و همینطور اگر سوال دیگری در مورد طرز کار چیلر هوا خنک دارید بپرسید تا مشاورین ما در اولین فرصت به شما پاسخ دهند.

‫0/5 ‫(0 نظر)