چیلر مدولار ، نسل جدید چیلر های تراکمی با امکانات نامحدود

با اشاره به مطلب چیلر های تراکمی و وجه تمایز چیلر مدولار با چیلر تراکمی معمولی ، معرفی اولیه صورت گرفت. سپس مزایای چیلر مدولار در مصرف بهینه انرژی ، کاهش مشکلات نصب و انعطاف در طراحی ذکر شده و در ادامه به نکات مهم در طبقه بندی چلیر های مدولار از جمله انواع کمپرسور اشاره شد. در پایان تنوع محصولات مورد توجه قرار گرفته و مشاوره با تولید کننده برای انتخاب مطلوب توصیه شد.
چیلر مدولار ، نسل جدید چیلر های تراکمی با امکانات نامحدود
در معرفی چیلر های تراکمی به این نتیجه رسیدیم که براساس نوع آبی یا هوایی بودن کندانسور (چیلر هواخنک و آب خنک) ، نوعکمپرسور و اواچراتور با توجه به ظرفیت سرمایشی و هم چنین ترکیب های مختلف یک تکه و دو تکه اجزا تشکیل دهنده می توانیم طرح های متنوعی برای سیستم سرمایش با چیلر تراکمی ارائه دهیم. در این مطلب می خواهیم به بررسی چیلر های مدولار که یکی از جدیدترین نسل های چیلر تراکمی است می پردازیم.
چیلر مدولار چیست؟
چیلر مدولار را می توان چیلر تراکمی با تعداد کمپرسور های بیشتر دانست. در واقع در طراحی یک چیلر معمولی ، سه عنصر کندانسور ، اواپراتور و کمپرسور با ظرفیت های متناسب با بار سرمایشی ساختمان انتخاب و ترکیب میشوند. در چیلر مدولار ظرفیت کمپرسور بین تعداد مدولها (مثلا ۱۶ مدول) تقسیم شده و چیلر نهایی از ترکیب ۱۶ مدول به دست می آید. مانند وسیلهای که به جای باتری با ظرفیت بالا با چند باتری کوچک کار می کند!
چیلر مدولار چه مزایایی دارد؟
طراحی و ابداع چیلر مدولار با توجه به مشکلات متداول در چیلر های تراکمی و در جهت رفع این مشکلات صورت گرفته است و مزایای این نسل از چیلر ها در واقع بهرهمندی از مزایای چیلر های تراکمی به علاوه رفع نقاط ضعف آن هاست که در ادامه به برخی موارد اشاره می کنیم:
کاهش مصرف انرژی:
یکی از بزرگترین نقاط ضعف چیلر های تراکمی (چیلر هواخنک و آب خنک) مصرف بالای برق است که ناشی از کار کرد کمپرسور می باشد. در چیلر مدولار با توجه به اینکه کمپرسور به چند کمپرسور با ظرفیت کمتر تقسیم می شود ،
دیگر لازم نیست یک کمپرسور با ظرفیت بالا در همه اوقات با تمام ظرفیت خود کار کند. تنها در گرم ترین روز های سال که بار سرمایشی ساختمان در بالاترین حد خود قرار دارد ، تمامی کمپرسور ها کار کرده و در سایر اوقات تنها تعدادی از کمپرسور ها متناسب با بار سرمایشی بازه زمانی مربوطه کار کرده و باقی خاموش خواهند بود.
در صورت استفاده از کمپرسور های مجهز به تکنولوژی اینورتر می توان علاوه بر صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی از سایر مزایای تکنولوژی اینورتر که در معرفی اسپلیت اینورتر {لینک به مطلب مربوط به اسپلیت اینورتر} معرفی شد نیز بهره برد.
کاهش مشکلات نصب و نگهداری چیلر:
از دیگر مشکلات چیلر های تراکمی که به دو دسته ی چیلر هواخنک و آب خنک تقسیم می شوند آن است که بهرهگیری از تجهیزات حجیم ، سنگین و جاگیر مشکلاتی در مراحل نصب و نگهداری ایجاد کرده و باعث بالا رفتن هزینه ها می گردد. در چیلر مدولار این مشکلات تا حدود زیادی رفع شده اند. به عنوان مثال در چیلر معمولی ، در صورتی که تجهیزات در موتور خانه نصب شوند باید مسیر مناسب جهت حمل و جا به جایی تجهیزات به موتور خانه در نظر گرفته شود ، یا اگر یکی از تجهیزات نیاز به تعمیر داشته باشد عملکرد کل سیستم مختل خواهد شد.
در چیلر مدولار ، علاوه بر اینکه تعداد کمپرسور ها تقسیم میشود طراحی کندانسور و اواپراتور نیز از شکل سنتی خود فاصله گرفته و نصب و جابهجایی به وضوح با مشکلات کمتری همراه است. همچنین در صورت نیاز به تعمیر یکی از کمپرسور ها ، سایر کمپرسور ها می توانند به کار خود ادامه دهند. همان طور که در تصویر ملاحظه می فرمایید اغلب تجهیزات چیلر مدولار به گونه ای طراحی می شوند که حتی قابلیت حمل با آسانسور را نیز داشته باشند.
انعطاف در مدیریت ظرفیت چیلر:
تغییرات آب و هوایی در طول سال های مختلف ، تغییر کاربری ساختمان و یا کاهش عملکرد چیلر به دلیل گذر زمان ، می توانند موجب شوند چیلری که چندین سال پیش متناسب با بار سرمایشی ساختمان طراحی شده اکنون پاسخگوی نیاز کاربران نباشد. در چیلر مدولار به راحتی میت وان با افزودن به تعداد کمپرسور ها این مشکل را حل کرد بدون آن که نیازی به دستکاری یا تعویض سایر کمپرسور ها وجود داشته باشد.
چیلر مدولار چگونه طبقهبندی میشود؟
در چیلر مدولار ، آبی یا هوایی بودن کندانسور به روش مشابه چیلر تراکمی انتخاب میشود اما با توجه به اینکه می توان بار سیستم را بین چند کمپرسور تقسیم کرد ، و کمپرسور عامل اصلی مصرف برق در چیلرهاست ، در چیلر تراکمی تقسیم بندی و انتخاب بر اساس کمپرسور ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. با توجه به اینکه ظرفیت هر کمپرسور کاهش می یابد ، حتی در ظرفیتهای بالا دو کمپرسور اسکرال و اسکرو به خوبی پاسخگو بوده و انواع رایج چیلر مدولار بر اساس همین دو نوع کمپرسور تعیین می شود.
همچنین می توان تکنولوژی اینورتر را به کمپرسور ها اضافه کرده و از این طریق به عملکرد بهینه الکتروموتور کمپرسور و کاهش مصرف برق نیز کمک کرد. از شاخص های دیگر در تقسیم بندی چیلر نوع مایع مبرد است که با توجه به جدید بودن سیستم ها ، در مقایسه با چیلر های تراکمی متداول نقش پررنگ تری دارد. با توجه به این طبقه بندی ها می توان انواع متنوعی از چیلر مدولار را طراحی و تولید کرد که در ادامه به چند مورد اشاره میکنیم.
- چیلر مدولار با کندانسور آبی و کمپرسور های اسکرال که همانند نمونه پیشین می تواند بازه گسترده ای از ظرفیتهای مورد نیاز را متناسب با تعداد مدول ها پوشش داده و برای مناطق مرطوب که امکان استفاده از چیلر با کندانسور هوایی وجود نداد بسیار مناسب است.
- چیلر مدولار با کمپرسور اسکرو نیز می تواند با هر دو کندانسور هوایی یا آبی به کار رود. همان طور که اشاره شد به دلیل جدید بودن طراحی این چیلر ها می توانند با انواع ابتکاری و جدیدتر کندانسور یا اواپراتور نیز به کار گرفته شوند که در شکل زیر نمونهای را مشاهده می کنیم.
انتخاب چیلر مدولار
اگرچه وجه تمایز اصلی چیلر مدولار با چیلر تراکمی معمولی ، تعدد تعداد کمپرسورهاست اما به طور کلی در چیلر مدولار اغلب تجهیزات مورد استفاده از جمله کندانسور و اواپراتور نیز از طرح های نو و به روز بازار انتخاب می شوند.
همچنین چیلر های مدولار غالبا به تکنولوژی های جدید همچون اینورتر و سیستم های کنترل هوشمند مجهز هستند که کنترل تجهیزات به کمک کنترلهای ریموت یا ابزار هوشمند هم چون گوشی و تبلتهای شخصی از راه دور را ممکن می سازد. در طراحی سیستم تبرید نیز حتی الامکان از مبرد هایی با حداقل آثار تخریبی بر محیط زیست بهره گیری میشود. همه این عوامل دست به دست هم میدهند تا این چیلر انتخابی ایدهآل با توجه به خواستههای کاربر در عصر حاضر باشد.
با این حال به دلیل تنوع بالا و سرعت رشد صنایع در این زمینه توصیه می شود برای انتخاب بهترین نوع چیلر مدولار متناسب با کاربری و پروژه خود مشاوره با کارشناسان و تولید کنندگان این چیلر را در برنامههای خود قرار دهید تا بتوانید انتخابی همه جانبه گر و رضایت بخش داشته باشید.
برای خرید چیلر و مینی چیلر به وب سایت سرما مارکت مراجعه کنید!