فن کویل دیواری مناسب چه فضایی است؟

در مقاله ( فن کویل دیواری مناسب چه فضایی است؟ ) می خواهیم اطلاعات بیشتری کسب کنیم تا خرید بهتری داشته باشیم. با سرما مارکت همراه باشید!
معرفی فن کویل دیواری
فن کویل دیواری یک دستگاه سرمایشی-گرمایشی است که در نگاه اول شبیه به یک اسپلیت است ولی فاقد یونیت خارجی می باشد. هر یونیت فن کویل دیواری از طریق لوله کشی های آب به چیلر و بولیر متصل است. کار چیلر این است که با استفاده از یک سیکل تبرید، آب سرد مورد نیاز فن کویل را برای انجام عمل سرمایش تأمین می کند و بولیر نیز با استفاده از یک مشعل گازی در موتورخانه، آب را برای انجام گرمایش توسط فن کویل دیواری، گرم می کند.
هر یونیت فن کویل دیواری دارای یک بدنه یا کابینت است و تمامی قطعات فن کویل درون این کابینت قرار دارند. کابینت دارای ورودی ها و خروجی های هوا و محل قرار گیری فیلتر هواست که می تواند قابل شستشو یا تعویضی باشد. در هنگامی که سیستم در حال انجام عمل سرمایشی است، آب سردی که به وسیله لوله کشی از چیلر می آید، از درون ساختاری شبیه به رادیاتور به نام کویل عبور می کند. کویل که نام دیگر آن مبدل حرارتی است، محلی برای تبادل حرارت بین آب درون سیستم و هوای درون اتاق است. کویل ها معمولا از جنس مس هستند که رسانایی حرارتی بالایی دارد.
فن کویل ها از یکی از دو روش زیر عمل حرارتی انجام می دهند:
یا مجهز به هیتر الکتریکی هستند که هوا را داغ می کند یا اینکه هوای درون اتاق را با استفاده از آب گرمی که از موتورخانه با لوله کشی به کویل می رسد، گرم می کنند.
قطعه اصلی دیگر در فن کویل دیواری، یک یا چند فن است. کار فن این است که هوا را با فشار از میان پره ها (در کویل نوع لوله-پره) یا لوله ها (در کویل نوع پوسته-لوله) عبور می دهد تا تبادل حرارتی با سرعت بیشتری انجام شود. فن های مورد استفاده در ساخت فن کویل های دیواری، از نوع آکسیال یا سانتریفیوژی هستند.
فن کویل های دیواری مجهز به ترموستات و ریموت کنترل بی سیم یا با سیم هستند که با استفاده از آن می توانید تنظیمات مورد نظرتان را روی عملکرد فن کویل پیاده کنید. برای مثال می توانید درجه حرارت مد نظرتان را تعیین کنید و ترموستات با تغییر سرعت فن و یا تغییر میزان ورودی آب به کویل، دما را ثابت نگه می دارد.
تفاوت فن کویل دیواری با اسپلیت دیواری چیست؟
شاید فن کویل دیواری و اسپلیت دیواری در ظاهر بسیار شبیه به هم باشند ولی اساس عملکردی آن ها اندکی متفاوت است. در فن کویل دیواری، آب توسط چیلر سرد می شود و به یونیت های مختلف در بخش های مختلف ساختمان می رسد، در حالی که در اسپلیت دیواری، آب در سیستم مورد استفاده قرار نمی گیرد و خود گاز یا مایع مبرد، مستقیما وارد کویل می شود و پس از انجام تبادل حرارتی، به یک یونیت که در خارج از ساختمان نصب می شود رفته و در آن جا حرارتی را که از هوای درون اتاق گرفته به خارج دفع می کند و بنابراین این سیستم نیازی به چیلر ندارد زیرا خودش سیکل تبرید دارد.
فن کویل دیواری مناسب چه فضایی است؟
فن کویل های دیواری که معمولا روکار هستند، بخشی از فضای اتاق را اشغال می کنند بنابراین در صورت امکان نصب فن کویل های توکار، آن ها انتخاب های بهتری هستند. در ساختمان هایی که دارای سقف کاذب می باشند یا از پیش فضایی برای نصب فن کویل در سقف حقیقی، دیوار یا کف ساختمان در نظر گرفته شده است، بهتر است از که از فن کویل سقفی توکار، فن کویل های کاستی و فن کویل های زمینی توکار استفاده شود.
البته در صورتی که در اطراف دیوارها و روی زمین وسایل زیادی قرار داشته باشد که جلوی جریان هو از خروجی هوای فن کویل های توکار را بگیرد، این فن کویل ها گزینه های مناسبی نیستند و باید از فن کویل های دیواری که در ارتفاع حدود دو متری بالای دیوار و فن کویل های سقفی و کاستی که در سقف نصب می شوند، استفاده کرد. اگر در همین ساختمان ها سقف کاذب وجود نداشته باشد یا فضایی از پیش در سقف حقیقی برای نصب فن کویل در نظر گرفته نشده باشد، فن کویل های دیواری و فن کویل های کانالی بهترین گزینه ها هستند.
فن کویل های کانالی برای ساختمان هایی مناسب هستند که دارای تعداد زیادی فضای مجاز می باشند. از داکتد فن کویل ها معمولا در هتل ها و ساختمان های اداری استفاده می شود. این فن کویل ها برای نصب در ساختمان های مسکونی یا دفاتر اداری کوچک دارای یک تا سه اتاق مناسب نیستند زیرا اولا باید فضایی برای کانال کشی موجود باشد، دوما هزینه کانال کشی و نصب دیفیوزرها بالاست، سوما این فن کویل ها قوی تر از حد لازم برای ساختمان های دارای مساحت زیر صدمتر هستند و بنابراین مصرف انرژی آن ها در این ساختمان ها بهینه نیست.
فن کویل دیواری برای ساختمان کوچک – فن کویل دیواری مناسب چه فضایی است؟
بنابراین اگر ساختمانی که می خواهید فن کویل را در آن نصب کنید، یک ساختمان نسبتا کوچک دارای تعداد معدودی اتاق بزرگ مثل یک آپارتمان مسکونی یا یک دفتر اداری کوچک است که وسایل زیادی در کف و نزدیک به دیوارهای آن قرار دارد و فاقد سقف کاذب یا محل قرار گیری از پیش تعیین شده برای فن کویل سقی یا کاستی در سقف کاذب است، بهترین گزینه برای شما، در صورتی که بخواهید فن کویل بخرید، فن کویل دیواری است.
به علاوه این ساختمان باید دارای فضایی برای نصب چیلر باشد تا بتواند آب سرد مورد نیاز یونیت های مختلف فن کویل دیواری را که در اتاق های بزرگ ساختمان قرار دارند، تأمین کند.
اگر ساختمان اتاق ندارد یا خیلی کوچک است ولی همچنان چند اتاق دارد، یک یونیت کولرگازی یا همان اسپلیت برای کل ساختمان کافی است که البته در آن صورت امکان کنترل دمای اتاق ها به صورت جداگانه وجود ندارد.
استفاده از فن کویل های دیواری نسبت به اسپلیت ها این مزیت را دارد که در ساختمان های دارای چندین اتاق بزرگ که نیاز به نصب یک یونیت در هر اتاق دارند، هزینه تمام شده فن کویل نسبت به اسپلیت پایین تر است زیرا هر یونیت اسپلیت دارای یک یونیت خارجی نیز می باشد ولی تمامی یونیت های فن کویل را می توان به یک چیلر نصب کرد. به علاوه، فاصله یونیت داخلی و خارجی اسپلیت نباید زیاد باشد و در بعضی از ساختمان ها امکان نصب یونیت خارجی در نزدیکی یونیت داخلی وجود ندارد و در این موارد نیز فن کویل دیواری به جای اسپلیت دیواری استفاده می شود.