فن کویل دیواری ایده ای جذاب برای خانه های شما
فن کویل دیواری ایده ای جذاب – برای ایجاد سرمایش و یا گرمایش در فضاهای بسته ی ساختمانی روش های گوناگونی ابداع شده است. از یک پنکه ی ساده ی خانگی تا یک سیستم بزرگ و پیچیده ی هواساز در قلب یک ساختمان بزرگ اداری، همگی در ردیف همین تجهیزات با هدف ایجاد سرمایش و یا گرمایش قرار دارند. یکی از ساده ترین روش ها برای گرم نمودن فضاهای ساختمانی، استفاده از انواع بخاری ها میباشد. یک بخاری با گرم نمودن هوای اطراف خود و ایجاد یک جریان هوای داغ اقدام به گرمایش فضا میکند؛ اما گرمایش یک بخاری ساده خیلی هم سریع نیست.
اصولا بخاری یک سیستم کند کار است و خیلی آهسته میتواند فضا های مورد نظر شما را گرم کند؛ اما اگر بخاری مذکور را با یک فن همراه نمایید، به گونه ای که باد تولید شده از طریق فن، همراه با گذر از سطح داغ بخاری گرم شود، قطعا به یک روش کارآمد تر برای رسیدن به شرایط مطلوب دمایی دست یافته اید. اگر چنین سیستمی ساختید، خیلی راه دوری نرفته اید. شما یک فن کویل ساده ایجاد کرده اید. سیستمی که میخواهیم در این مقاله از مجموعه فروشگاهی سرما مارکت در باب انواع حرفه ای آن خصوصا فن کویل دیواری اندکی مفصل صحبت نماییم.

فن کویل دیواری ایده ای جذاب برای خانه های شما
فن کویل دیواری ایده ای جذاب برای خانه های شما
فن کویل چیست و چگونه کار میکند؟
هر گاه یک مبدل حرارتی از نوع سرمایشی و یا گرمایشی با یک فن همراه شود، سیستم مورد نظر یک فن کویل میباشد. در این دستگاه های ساده، فن هوای داخل فضا های ساختمانی را مکیده و از روی سیستم های سرمایش زا و گرمایشی عبور میدهد. هوای عبور کرده از مقابل مبدل های سرمایشی و یا گرمایشی، همراه با تغییر قابل توجه حرارت از سوی دیگر تجهیز، با فشار مناسبی خارج خواهد شد. هوایی که دیگر همراه با شرایط مطلوب دمایی خواهد بود.
اصولا مبدل های حرارتی در فن کویل ها، لوله های آب گرم یا آب سرد هستند. گاهی هم مبدل های حرارتی با استفاده از سیال های مبرد تولید میشوند. یک فن کویل ساده مثلا فن کویل دیواری، از دو مبدل حرارتی به طور همزمان بهره میبرد. مبدل گرمایی که آب گرم خود را از طریق یک سیستم بویلر در موتورخانه تامین خواهد نمود و مبدل سرمایشی که آب سرد خود را از طریق دستگاه چیلر و شاید مینی چیلر تامین مینماید. ولی در ایجاد چنین سیستمی به جهت تامین شرایط کاری فن کویل، هدف راه اندازی یک فن کویل دیواری نمیباشد. خیلی منطقی نخواهد بود که برای کارکرد یک فن کویل دیواری و یا هر نوع دیگری، اقدام به نصب سیستم های سرد ساز و گرم ساز نماییم.
ساختار حاکم بر انواع فن کویل
اگر چه ساختار حاکم بر انواع فن کویل ها، مثلا یک فن کویل سقفی توکار بسیار ساده است؛ اما اصولا این تجهیز را در تعداد بالا به همراه یک شبکه ی متصل به هم راه اندازی میکنند. به گونه ای که با نصب یک سیستم گرمایشی و یا سرمایشی مرکزی و توزیع جریان آب گرم در میان تعداد قابل توجهی از فن کویل ها، اقدام به ایجاد یک شرایط سرمایشی و یا گرمایشی در ساختمان مینمایند. چیزی شبیه به سیستم های رادیاتور آشنای خودمان که به جای رادیاتور از یک فن کویل دیواری و یا دیگر انواع فن کویل ها استفاده شده باشد.

فن کویل دیواری
مشخصه های حاکم بر سیستم های فن کویل دار
فن کویل ها یکی از بهترین روش ها به جهت نصب در مکان های اداری و تجاری میباشند. البته انواع مناسب با ساختار های مسکونی آن نیز وجود دارد؛ اما در انواع مسکونی به جهت تولید صدای کمتر فن، از فن ها با شرایط ساخت مطلوب تری استفاده میشود. گاها فن کویل ها را همراه با کانال کشی همراه میکنند که در این صورت به آن فن کویل کانالی گفته میشود. اصول کنترل یک فن کویل دیواری میتواند به دو روش کلی باشد:
استفاده از اینورتر به جهت کنترل دور موتور فن
استفاده از شیر کنترل به جهت تنظیم جریان آب ورودی و یا خروجی فن کویل
اما فن کویل های موجود در سطح بازار اصولا از هر دو روش بهره میبرند. به گونه ای که میتوانند همراه با یک ترموستات و کنترل بر شیر نصب شده بر روی فن کویل ها، شرایط مطلوب کنترل دما در درازمدت را تامین نمایند. از طرفی هرگونه ایجاد تغییر در شرایط کاری فن کویل که میتواند همراه با رفتارهای کاربران باشد، از طریق تنظیم دور فن به همراه اینورتر نصب شده در فن کویل صورت خواهد گرفت.
در یک دسته بندی دیگر، انواع فن کویل را میتوان در دو دسته بندی مکنده و دمنده قرار داد. در انواع دمنده، فن دستگاه هوا را با وزیدن در بین کویل، سرد و یا گرم میکند. در حالیکه در انواع مکنده، فن همراه با مکش هوا از روی کویل، شرایط تغییر دمایی را ایجاد مینماید. شرایط کاری نوع مکنده به مراتب بهتر از انواع دمنده خواهد بود؛ اما از قیمت بالاتری برخوردار میباشد.

انواع فن کویل
انواع فن کویل ها به جهت نصب در محل
فن کویل ها را با توجه به محل نصب در چندین مدل گوناگون طراحی و تولید میکنند. فن کویل دیواری، فن کویل سقفی، فن کویل زمینی و فن کویل کانالی از جمله انواع متداول در ساخت فن کویل ها میباشند.
در این بین انواع فن کویل دیواری به جهت شباهت هایی که با اسپلیت ها دارند، گاها با این سیستم ها اشتباه گرفته میشوند؛ اما به جهت کارایی انواع فن کویل دیواری به نسبت دیگر انواع فن کویل، از مقبولیت و محبوبیت بالایی برخوردار هستند. در فن کویل ها ملاک، در قدرت توزیع هوا میباشد. انواع فن کویل زمینی و یا سقفی به اندازه ی فن کویل دیواری نمیتوانند شرایط مطلوب در پخش باد را ایجاد نمایند. البته فن کویل ها را در انواع دو لوله و یا چهار لوله تولید میکنند. تفاوت این دو نوع در نحوه ی بهره برداری از آن ها میباشد. در انواع چهار لوله میتوان سرمایش و گرمایش را همزمان داشت و در مدل های دو لوله فقط میتوان یکی از حالت های سرمایش و یا گرمایش را فعال نمود.
فن کویل دیواری ایده ای جذاب با مزایای بی شمار!
فن کویل دیواری و یا زمینی و گاها سقفی توکار در هنگام استفاده میتوانند شرایط بسیار مطلوبی را برای ساختمان ایجاد نمایند. شرایطی که در موارد زیر به آنها اشاره خواهیم داشت.
- فن کویل ها، خصوصا فن کویل دیواری میتوانند سرمایش و یا گرمایش یکنواختی تولید کنند.
- در فن کویل ها از فیلترهای قابل شست و شو استفاده میشود.
- راه اندازی سیستم های فن کویل به نسبت دیگر روش ها در ایجاد شرایط یکپارچه ی گرمایشی و یا سرمایشی بسیار ارزان تر خواهد بود.
- فن کویل دیواری و یا دیگر انواع فن کویل از هزینه ی نگهداری تا تعمیر به مراتب پایین تری از دیگر روش های سرمایشی برخوردار هستند.

مزایا و معایب انواع فن کویل
معایب احتمالی در سیستم های فن کویل
در فن کویل ها خصوصا فن کویل دیواری میتوان شاهد چندین عیب عمده باشیم.
- هوای خروجی از فن کویل دیواری مقدار کمی میباشد که میتواند از داغ شدن بیش از اندازه ی ترموستات باشد.
- جریان هوا وجود ندارد، که یا از سوختن فن و شاید ایراد در مدار برقی است و یا اینکه کثیفی بیش از اندازه ی فیلترها باعث این عیب شده است.
- فن کویل دیواری به خوبی گرم نمیکند که احتمالا مشکل از منبع آب گرم و یا شیر آب ورودی فن کویل میباشد.