از داکت اسپلیت اینورتر چه میدانید؟
از داکت اسپلیت اینورتر چه میدانید؟ امروزه روش های مختلفی برای فراهم کردن سرمایش و گرمایش فضاهای ساختمانی ابداع شده است. روش هایی که با تکیه بر دست آوردهای کلاسیک تا نوآوری های جذاب امروزی شرایط ایجاد فضای مطلوب را برای ساکنین در فضاهای ساختمانی ایجاد میکنند. در نگاه کلاسیک، هر فضای مجزا نیازمند به تعریف یک سیستم سرمایشی و یا گرمایشی مستقل بوده است. سیستم هایی که در ساختارهای جدا از هم اقدام به تولید سرما و یا گرما در فضاهای ساختمانی مینمایند؛ اما در تفکر دنیای امروز، نصب سیستم های جداگانه و اختصاصی برای هر فضای ساختمانی امری غیرمعقول و تقریبا خارج از فاکتورهای صرفه جویی مالی و کاهش هزینه ها میباشد.
اینکه برای هر اتاق در یک اداره ی بزرگ سیستمی جداگانه به جهت گرمایش و یا سرمایش داشته باشیم، چیزی جز صرف هزینه های بالا در کنار ماجرای سخت تعمیرات و نگهداری به ارمغان نخواهد آورد. تفکر مدرن امروزی توانسته است روش های جالبی به جهت ایجاد سیستم های سرمایش و گرمایش مرکزی داشته باشد. از انواع هواسازها تا فن کویل ها و چیلرها و … . یکی از بهترین این ساختارها میتواند داکت اسپلیت و یا در حالت مدرن تر آن داکت اسپلیت اینورتر باشد.

از-داکت-اسپلیت-اینورتر-چه-میدانید
داکت اسپلیت اینورتر
داکت اسپلیت اینورتر، یک سیستم یکپارچه به جهت ایجاد سرمایش و گرمایش در غالب یک ساختار هماهنگ است. ساختاری که به راحتی میتواند تمام فضاهای ساختمانی را پوشش بدهد. اگر چه میتوان در ایجاد این سیستم به یک داکت اسپلیت ساده اکتفا نمود؛ اما برای رسیدن به شرایط مطلوب، صرفه جویی در هزینه ها و در نهایت بهره مندی از یک سیستم کنترل بهینه تر، بسیاری از مصرف کنندگان علاقه به تهیه ی داکت اسپلیت اینورتری دارند؛ اما این داکت اسپلیت اینورتری چیست و از چه ساختاری بهره میبرد و اینکه چه تفاوت هایی با انواع داکت اسپلیت معمولی دارند، چیزی است که میخواهیم در این مقاله به شرح آن بپردازیم. در نهایت سلیقه ی مصرف کنندگان است که در بین بسیار روش های تهویه مطبوع ساختمانی، سیستم های داکت اسپلیت را پسندیده و در این میان از داکت اسپلیت اینورتری بهره مند باشند.
از داکت اسپلیت اینورتر چه میدانید؟
داکت اسپلیت یک ساختار هواساز شبیه به یک کولر گازی ساده میباشد. یک کولر گازی که با استفاده از یک شبکه ی کانال کشی درسطح فضاهای ساختمانی توسعه یافته است. در اصل آنچه در داکت اسپلیت اینورتر میگذرد، همان ماجرای کولر گازی آشنای خودمان است با این تفاوت که یونیت داخلی بر خلاف کولرهای گازی که بر دیوار و یا سقف نصب میشوند، در یک فضای محصور و توکار در سقف کاذب و یا در میان دیوارها به گونه ای که قادر به رؤیت نباشد، نصب خواهد شد و از طریق ایجاد یک شبکه از کانال های محصور در فضاهای ساختمانی، اقدام به ایجاد شرایط تهویه مطبوع مینماید.

ایجاد شرایط تهویه مطبوع در داکت اسپلیت
داکت اسپلیت را میتوان یک کولر گازی بسط داده شده در نظر گرفت. با فرض آنکه هوای خروجی کولر گازی را با استفاده از یک کانال کشی ساده در سطح فضا های ساختمانی پخش نمود. به این ترتیب در کات اسپلیت به جای استفاده از چندین کولر گازی با یونیت های داخلی و خارجی متعدد به جهت سرمایش و یا گرمایش فضاهای گوناگون ساختمانی، میتوان با بهره گیری از تنها یک یونیت قدرتمند مرکزی، عملیات سرمایش و گرمایش را در تمامی فضاهای ساختمانی به انجام رسانید.
داکت اسپلیت
در داکت اسپلیت ها نیز دو یونیت داخلی و خارجی وجود دارد که با کمک لوله های مسی با یکدیگر در ارتباط هستند. فقط این نکته را باید در نظر داشت که به جهت ظرفیت بالای داکت اسپلیت اینورتر در تولید هوا با هدف تهویه مطبوع، ابعاد یونیت های داخلی و خارجی این تجهیز، به مراتب بزرگتر و قدرتمندتر از یک کولر گازی ساده خواهد بود. یک داکت اسپلیت به جهت ایجاد سرمایش کاملا شبیه به کولرهای گازی طراحی شده است؛ اما برای رسیدن به شرایط تهویه مطبوع با هدف گرمایش در فضای کاملا متفاوت از کولرهای گازی قرار دارد.
در داکت اسپلیت، با کمک لوله های آب گرم به عنوان کویل گرم کننده ی هوا، شرایط گرمایش تامین میشود. این مسئله باعث خواهد شد تا در زمان بهره برداری از داکت اسپلیت در شرایط گرمایشی مثلا در فصل سرد سال، عملا یونیت خارجی خاموش باشد و به نوعی صرفه جویی قابل توجهی در مصرف برق ایجاد شود.
البته داکت اسپلیت ها را در دو تیپ داکت اسپلیت ساده و داکت اسپلیت اینورتر دار طراحی میکنند. تفاوت میان داکت اسپلیت اینورتر دار و انواع ساده موضوعی است که قصد پرداختن به آن را داریم. اینکه مراد از اینورتر در داکت اسپلیت چیست و چه کاربردی دارد؟ چه مزایایی تولید میکند؟ و چرا بهتر است از داکت اسپلیت اینورتر به جای انواع معمولی آن بهره مند باشیم را در ادامه نوشتار به آن خواهیم پرداخت.
داکت اسپلیت اینورتر چیست و چه تفاوت هایی با انواع معمولی آن دارد؟
تفاوت اصلی در انواع داکت اسپلیت اینورتر با مدل های معمولی در بهره مندی از شرایط کنترل سرعت میباشد. در یک داکت اسپلیت اینورتر دار میتوان سرعت موتور اسپلیت را با توجه به نیاز کاربر تعیین نمود. به این ترتیب میتوان داکت اسپلیت را همواره در یک شرایط کاری مطلوب و بهینه مورد بهره برداری قرار داد.

داکت اسپلیت اینورتر چیست؟
داکت اسپلیت اصولا یک تجهیز پرمصرف میباشد. چرا که موتور کمپرسور آن در یک شرایط دائم کاری قرار خواهد گرفت و از آنجا که باید قدرت هوای خروجی بالایی داشته باشد، مصرف انرژی قابل توجهی را صرف خواهد نمود. در داکت اسپلیت های عادی، شرایط کنترل سرعت موتور وجود ندارد. این تجهیزات با یک سرعت و یا چند سرعت ثابت طراحی و تولید میشوند. بدین صورت در هر شرایط کاری و یا در هر شرایط مورد نظر کاربر، تنها میتوانند یک یا چند حالت متفاوت کاری را برای خود اختیار کنند؛ اما زمانیکه بتوان کنترل سرعت موتور کمپرسور داکت اسپلیت را در اختیار قرار داد، به گونه ای که بنا به نیاز شرایط موجود در فضا های ساختمانی اقدام به تعیین سرعت موتور کمپرسور نمود، به نوعی داکت اسپلیت اینورتردار ساخته خواهد شد.
سیستم داکت اسپلیت
در این حالت سیستم داکت اسپلیت باید بازخوردی از شرایط کلی محیط داشته باشد. سطح دما و یا رطوبت و یا هر فاکتوری که میتواند در نظر کاربر مهم به نظر آید، توسط یک سنسور محیطی خوانده شده و در اختیار داکت اسپلیت اینورتر قرار خواهد گرفت. سیستم کنترل دستگاه با در نظر گرفتن شرایط محیط و مقایسه آن با نقطه مرجع از قبل تنظیم شده، اقدام به تعیین شرایط کاری داکت اسپلیت مینماید. به گونه ای که میتواند همراه با کاهش سرعت و یا افزایش سرعت موتور تجهیز، سعی در کارکرد بهتر داکت اسپلیت داشته باشد. اینورتر دستگاه کنترل سرعت موتور، در داکت اسپلیت اینورتری میباشد. در واقع اینورتر میتواند با تغییر فرکانس و یا ولتاژ کاری موتور، سرعت آن را در رنج های وسیعی تحت کنترل قرار دهد.
از داکت اسپلیت اینورتر چه میدانید؟ صزفه جویی در برق
مصرف عمده انرژی برق در یک داکت اسپلیت در مجموعه موتور کمپرسور متصل به آن میباشد. در مواقعی که موتور به حالت تک دور کار میکند، شرایط بهره برداری ۱۰۰ درصدی از داکت اسپلیت وجود دارد. در حالیکه در تمام زمان ها نیاز به کارکرد ۱۰۰ داکت اسپلیت احساس نمیشود.

داکت اسپلیت اینورتردار و صرفه جویی در برق
در انواع معمولی برای داشتن شرایط ایده آل، کل سیستم همراه با روش روشن و خاموش (on/off) کار میکند. در زمان کارکرد با تمام توان اقدام به سرمایش و یا گرمایش محیط نموده و در صورت تامین شرایط مطلوب خاموش میشود؛ اما در داکت اسپلیت اینورتر با کمک یک سنسور تشخیص دما در کنار سیستم کنترل سرعت که همان اینورتر خواهد بود، میتوان سرعت موتور را در شرایط گوناگون تحت کنترل قرار داد تا به این ترتیب شاهد افت محسوسی از مصرف برق باشیم. امیدواریم این سرما مارکت مفید واقع شده باشد.